4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης- Ενίσχυση μονάδων υγείας στην Κεντρική Μακεδονία

Metrosport Team20 Ιουνίου 2022

Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης επενδύοντας σε έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την αναβάθμιση των υποδομών της σε όλη τη διασυνοριακή περιοχή και σε έργα έρευνας και καινοτομίας και έχοντας πάντα ως επίκεντρο του σχεδιασμού της τον πολίτη και τον ασθενή συμμετείχε ως εταίρος στην υλοποίηση του έργου IpA Shield II «Κοινές δράσεις για την προάσπιση και βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στη Διασυνοριακή Περιοχή».

Στο πλαίσιο του έργου η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας προχώρησε σε ενίσχυση πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων μονάδων υγείας στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη αποσκοπώντας στην αναβάθμιση των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών υγείας στη διασυνοριακή περιοχή και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους.

Πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», καθώς και για τα Κέντρα Υγείας Πολυκάστρου, Δροσάτου και το ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας, όπου στο πλαίσιο του έργου ολοκληρώθηκαν προμήθειες εξοπλισμού αξίας 268.000 ευρώ. Στο νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται ακτινολογικά μηχανήματα με σύστημα ψηφιοποίησης εικόνων, καρδιογράφοι, απινιδωτές κ.α.

Παράλληλα σχεδιάστηκαν σημαντικές δράσεις που αφορούν την πρόληψη και την ενημέρωση αναφορικά με το διαβήτη. Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό εντύπου με τίτλο «Ας μιλήσουμε για το Διαβήτη», επιχειρώντας με απλά μηνύματα, ζωηρά χρώματα και όμορφες εικόνες να ενημερώσει τα παιδιά της διασυνοριακής περιοχής για τον παιδικό σακχαρώδη διαβήτη.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο IpA Shield II και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του στη διεύθυνση https://ipashieldii.eu/.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.