Το 42% των γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός ήρθαν από τον... Άρη!

Παναγιώτα Χαλκιά09 Ιουλίου 2020

Ο Άρης προσπάθησε όσο μπορούσε αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τον Ολυμπιακό (2-4) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες κέρδισαν για τέταρτη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια τους «κιτρινόμαυρους» και ο πίνακας για ακόμη μια φορά γέμισε σκόρερ.

19 τέρματα έχουν σκοράρει συνολικά οι δύο ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η άμυνα των «ερυθρολεύκων» δεν έχει καταφέρει να σταματήσει τη μεσοεπιθετική γραμμή του Άρη σε καμία από τις τέσσερις συναντήσεις. Η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ έχει σημειώσει το 42% των τερμάτων που έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός τη φετινή αγωνιστική περίοδο, δηλαδή τα έξι από τα συνολικά 14.  

Mάλιστα, ο Άρης είναι ο μόνος από την παρέα των μεγάλων που κατάφερε να βρει δίχτυα σε όλα τα παιχνίδια κόντρα στους Πειραιώτες και η τρίτη μόλις ομάδα που παραβιάζει την εστία τους πάνω από μία φορά. ΠΑΟΚ και Λαμία είχαν σημειώσει πάνω από ένα γκολ στα παιχνίδια του Κυπέλλου. 

Η αρχή έγινε τον περασμένο Οκτώβριο στο Χαριλάου. Ο Άρης είχε προηγηθεί μόλις στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, ο Ντιγκινί με άπιαστη κεφαλιά πρόλαβε στον αέρα τον Ελ Αραμπί και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα του Σα.  

Στην πρώτη επίσκεψη τους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ αλλά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου μείωσαν σε 2-1. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια και κεφαλιά – πάσα του Βέλεθ, ο Ροζ βρήκε δίχτυα. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις και ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-1 αλλά στο 82΄ο Ντιγκινί αξιοποίησε την πάσα του Λάρσον και με ένα αριστερό διαγώνιο σουτ έγραψε το τελικό 4-2.  

Στην τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ ο Άρης ταξίδεψε και πάλι στον Πειραιά και έβαλε δύσκολα στους «ερυθρόλευκους» στα πρώτα 25 λεπτά. Τέσσερις τελικές μέτρησαν οι παίκτες του Μίκαελ Ένινγκ αλλά τα βαριά χαρτιά των γηπεδούχων έδωσαν τη λύση. Εν τέλει οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν σε 3-1 όταν ο Μαντσίνι έκανε τη σέντρα, η μπάλα χτύπησε στον Σισέ και ο Ιντέγε από κοντά βρήκε δίχτυα.  

Στην έβδομη στροφή των πλέι οφ ο Φετφατζίδης είχε κέφια, μοίραζε κάθετες και εκτελούσε. Στο 56ο λεπτό έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο κόντραρε στον Σισέ και κατέληξε στα δίχτυα (1-3) πετυχαίνοντας το τέταρτο του τέρμα στη σεζόν. Στο 87΄ οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν εκ νέου δίχτυα όταν μετά από κόρνερ ο Μπαγκαλιάνης έπιασε μια δυνατή κεφαλιά, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Τζολάκη γράφοντας το τελικό 2-4.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.