Ο Καστρίτης επέλεξε τον Ριντ λόγω Προμηθέα

Βασίλης Βλαχόπουλος23 Απριλίου 2024

Η τελική απόφαση του Γιάννη Καστρίτη για την επτάδα των ξένων προκάλεσε εντύπωση καθώς δεν μπορεί να συγκριθεί το επίπεδο προσφοράς του Κρις Μπάνκστον με το αντίστοιχο του Ερικ Ριντ, είναι φανερό όμως ότι βασίζεται στο «ματσάρισμα» με τον Προμηθέα στον πρώτο γύρο των Playoffs αλλά και στη ζημιά που προκάλεσε στον Αρη η περιφερειακή γραμμή του αντιπάλου.

Προφανώς πρόκειται για μια κίνηση η οποία εμπεριέχει ρίσκο καθώς πλην του ασταθή Σίλβιο ΝτεΣόουζα οι «κίτρινοι» δεν έχουν άλλον καθαρό σέντερ. Ισμαέλ Σανόγκο και Διαμαντής Σλαφτσάκης κατ’ ανάγκη χρησιμοποιούνται σ’ αυτόν τον ρόλο και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ευθύνες της θέσης καθότι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα. Μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Γιάννης Καστρίτης ρωτήθηκε για τα κριτήρια της επιλογής του Ριντ αντί του Μπάνκστον και παραδέχθηκε ότι έγινε… «λόγω του ματσαρίσματος με τον Προμηθέα Πατρών και των χαρακτηριστικών του αντιπάλου».

Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής των Πατρινών, Ηλίας Παπαθεοδώρου, επέλεξε την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής του και μετά τον Τζορτζ Πάππας προχώρησε στην απόκτηση και του Μπράις Χάμιλτον οι οποίοι προστέθηκαν στους Αντονι Κάουαν, Χάντερ Χέιλ, Αντώνη Κόνιαρη, Θανάση Μπαζίνα και Νίκο Πλώττα.

Ο προπονητής του Αρη έκρινε δηλαδή ότι πρέπει να διατηρήσει αναλλοίωτη και τη δική του περιφερειακή γραμμή και να μη ρισκάρει στο ενδεχόμενο κάποιου τραυματισμού παρότι ο Ερικ Ριντ δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Πιθανότατα κατέληξε σε αυτή την απόφαση βάσει και των πεπραγμένων στους μέχρι στιγμής τρεις αγώνες με τον Προμηθέα όπου οι «κίτρινοι» μέτρησαν ισάριθμες ήττες. Σε αυτούς ο Αντονι Κάουαν έχει 13.3 πόντους κατά μέσο όρο, δύο περισσότερους από τον Χέιλ. Συν τοις άλλοις, καθώς ο Προμηθέας επίσης διαθέτει επτά ξένους, πιθανόν να εκτίμησε ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα επιλέξει να αφήσει εκτός αγώνων έναν από τους ψηλούς μεταξύ των Στέφενς, Κόφι και Ετσενίκε κρατώντας μέσα στην εξάδα τους Κάουαν, Χέιλ, Χάμιλτον και Ρέινολντς. Αυτό έχει κάνει τουλάχιστον ο Προμηθέας από την ημέρα προσθήκης του Χάμιλτον, οπότε, ο Γιάννης Καστρίτης πιθανόν να περιμένει να συμβεί το ίδιο και στον πρώτο γύρο των Playoffs.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.