Η «ΓΡΟΘΙΑ» της Τούμπας!

Metrosport Team15 Απριλίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Το κρίσιμο και σπουδαιότατο δεύτερο μέρος της πρόκλησης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πρόκρισης του Δικεφάλου πλησιάζει μέρα με τη μέρα. Τρία 24ωρα απέμειναν προκειμένου ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του να ολοκληρώσουν το έργο που αφορά αυτόν τον μεγάλο στόχο. Η Κλαμπ Μπρυζ είναι μια ομάδα που τον τελευταίο μήνα έχει επανέλθει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος παρά το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε μείνει βαθμολογικά αρκετά πίσω, έχει απολύσει πρόσφατα τον προπονητή της με αποτέλεσμα ακόμη και οι οπαδοί της να μην πίστευαν ότι μπορεί να ανακάμψει και να διεκδικήσει στόχους. Κι όμως στο ποδόσφαιρο ότι είναι μαθηματικά δυνατόν, ακόμη κι αν κανείς δεν το πιστεύει κανείς, μπορεί να συμβεί.

Χθες το μεσημέρι με τη νίκη της σ’ ένα δύσκολο ματς επί της Αντβέρμπ έφτασε προσωρινά έστω τη διαφορά στους δύο πόντους από την κορυφή. Τον Δικέφαλο, βέβαια, δεν του κινεί το ενδιαφέρον το Βέλγικο πρωτάθλημα αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αντίπαλός του. Ψυχολογικά τούτη η ποδοσφαιρική στιγμή είναι η καλύτερη γι’ αυτούς. Νίκησε επιτυγχάνοντας τρία τέρματα επί της Άντερλεχτ και της Αντβέρμπ Ίσως μόνο η Τούμπα και οι χιλιάδες φίλαθλοι μπορεί να επηρεάσουν και να σμικρύνει αυτή τη θετική υπόσταση του ποδοσφαιρικού χαρακτήρα της Μπρυζ. Ωστόσο αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συμβεί και εξαρτάται από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Το δεύτερο στοιχείο είναι οι απουσίες της. Όμως κανένας ΠΑΟΚ και κανένας Λουτσέσκου δεν πρέπει να τις λογαριάζει ούτε στιγμή. Καθαρή, και σωστή κατά τη γνώμη μας αντιμετώπιση τέτοιων ευρωπαϊκών αγώνων , χρίζει την σχετικά μονόπλευρη ανάλυση του πως θα αγωνιστεί η ομάδα.

Όσο κι αν αυτό δείχνει κάπως παράλογο αυτό που ο προπονητής επιβάλλεται πρωτίστως να επιλέξει, είναι να εμπεδώσει στους παίκτες όχι μόνο το πως θα αντιμετωπίσουν τον τρόπο παιχνιδιού του κάθε αντιπάλου αλλά και το πως θα αντιδράσουν σε οποιαδήποτε εξέλιξη του σκορ. Ωστόσο όλα τα παραπάνω πρέπει να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πριν το σφύριγμα έναρξης που θα δώσει ο ορισθείς διαιτητής του μεγάλου αγώνα. Από εκείνο το δευτερόλεπτο αναλαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που παρά το ότι αναφέραμε πιο πάνω ότι υπάρχουν παίκτες που δεν επηρεάζονται, η Τούμπα θα αποτελέσει ένα πρωτόγνωρο τεστ γι’ αυτούς. Το κακό είναι ότι για 200 Βέλγους θα κλείσει ένα μεγάλο μέρος της θύρας 8.

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ αυτές τις τρεις μέρες πρέπει να δημιουργήσει μια μονής κατεύθυνσης διεύθυνση της σκέψης τους που να έχει ως πρώτο χαρακτηριστικό το «ότι και να συμβαίνει μέσα στο παιχνίδι εμείς θα παλεύουμε μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει τη λήξη του. Για μας αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ εύκολο να σηματοδοτήσουν τον ΠΑΟΚ αφού ακόμη θυμόμαστε και επαινούμε αξιόλογες προσπάθειες, επιτυχημένες και μη εδώ και μισό αιώνα. Ακόμη κι όταν δεν υπήρχαν τηλεοπτικές καλύψεις παιχνίδια μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά , σαν ένα όνειρο που μένει πάντα στη μνήμη μας. Καλή τύχη και ελπίδα να δούμε τον Δικέφαλο να προκρίνεται στους «4».!!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.