Mε ΑΕΚ και Ολυμπιακό «παίζει» ο ΠΑΟΚ τον τίτλο, σε ένα πρόγραμμα-Γολγοθά

Στέλιος Γρηγοριάδης02 Απριλίου 2024

Στον Ολυμπιακό έχουν να λένε για την καταπληκτική εμφάνιση της ομάδας τους, η οποία, λένε, δεν νίκησε στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ μόνο και μόνο επειδή βρήκε απέναντί της έναν Αθανασιάδη που έκανε το... παιχνίδι της ζωής του. 

Δεν είδαν οι δόλιοι ότι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε όλες κι όλες πέντε επεμβάσεις, σε τέσσερις φάσεις που η μπάλα πήγε πάνω του και σε μία μόνο που χρειάστηκε να απλώσει ελαφρώς τα χέρια του για να αποκρούσει. Η αληθινή ανάγνωση του αγώνα είναι ότι ο Ολυμπιακός ήταν πράγματι καλύτερος, αλλά πλήρωσε την ανικανότητα των παικτών του να σκοράρουν και τον... βαθύ ύπνο της άμυνάς του στην πάσα του Μάνταλου, που απέφερε το γκολ του Ελίασον στις καθυστερήσεις.

Από αυτό το παιχνίδι μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι και οι δύο ομάδες έχουν τις χτυπητές αδυναμίες τους, από τις οποίες πρέπει να επωφεληθεί ο ΠΑΟΚ, ξεπερνώντας φυσικά τις δικές του, αν θέλει να κόψει πρώτος το νήμα και να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός ακόμη Πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ εάν την παίξεις με πολλά τρεξίματα και με μεγάλη προσοχή στην ανασταλτική λειτουργία, δεν το έχει το γκολ, ενώ υπάρχουν πάντα τρύπες από τις οποίες “μπάζει” στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός έχει ακόμη περισσότερα προβλήματα τόσο στη δημιουργία και την αποτελεσματικότητα, όσο στην άμυνά. Το δείχνουν άλλωστε και οι αριθμοί. Από τους τέσσερις διεκδικτητές του τίτλου, αν είναι ακόμη και ο ίδιος διεκδικητής, έχει και τη χειρότερη επίθεση και τη χειρότερη άμυνα.

Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα αύριο να πάρει μια ανάσα στο ματς με τη Λαμία στην Τούμπα και αμέσως μετά θα πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον πρόωρο τελικό, όπως λένε πολλοί, με την ΑΕΚ. Υστερα, αφού μεσολαβήσουν οι αγώνες με την Κλαμπ Μπριζ, θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Προσέξτε, όμως: Αφού ξαναπαίξει με τη Λαμία, θα αντιμετωπίσει ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα μέσα σε τέσσερις μέρες. Ετσι τα έφερε το πρόγραμμα μετά την αναβολή του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, το οποίο ορίστηκε για την Πρωτομαγιά. Μιλάμε για τέσσερα ματς στα οποία θα κριθεί η τύχη του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. “Προπόνηση” με Λαμία, ΑΕΚ και Ολυμπιακός εκτός. “Προπόνηση” πάλι με Λαμία, ΑΕΚ και Ολυμπιακός εντός. Απίστευτο, αλλά αληθινό.

Το συμπέρασμα είναι εύλογο: Αν αποφύγει την ήττα και στα δύο εκτός έδρας ντέρμπι και πάρει τη νίκη στα δύο εντός έδρας, αυτόματα γίνεται το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Οταν την 9η αγωνιστική των πλέι οφ θα παίξει με τον Παναθηναικό στην Τούμπα και τη 10η με τον Αρη στο Χαριλάου, είναι πιθανό να έχουν τελειώσει όλα, ή να χρειάζεται μία νίκη ακόμη για να σηκώσει την κούπα.

ΥΓ. Μέχρι και 1 Μαίου, 8 ματς μέσα σε 29 μέρες. Δύο μόνο από αυτά, με τη Λαμία, θεωρητικά εύκολα. Τα άλλα έξι ιδιαίτερα απαιτητικά. Και πέντε μετακινήσεις. Τρεις στην Αθήνα, μία στη Λαμία και μία στο Βέλγιο. Καθόλου εύκολο. Αντίθετα, είναι ένας αληθινός Γολγοθάς...

Δεύτερο πιο “γρήγορο” γκολ, εκτός έδρας, του Ντεσπόντοφ

Το αλάνθαστο αρχείο του ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΝΩΤΑ, του μοναδικού συγγραφέα της Ιστορίας του ΠΑΟΚ, μας ενημερώνει ότι το γκολ που πέτυχε ο Κίριλ Ντεσπόντοφ στον προχθεσινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό 64 δευτερόλεπτα μετά την έναρξή του, είναι το δεύτερο πιο “γρήγορο” γκολ του ΠΑΟΚ στους εκτός έδρας αγώνες για το Πρωτάθλημα. Το ρεκόρ έχει, με διαφορά ενός μόνο δευτερολέπτου, το γκολ που πέτυχε ο Ζοσέ Μαουρίσιο (κι αυτός στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας) στο Παναθηναικός-ΠΑΟΚ 0-2, στις 3 Μαρτίου του 2019, 63 δευερόλεπτα μετά την έναρξη.

Το απόλυτο ρεκόρ, σε εντός και εκτός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα, έχει το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο... 11ο δευτερόλεπτο του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου 5-1, στις 25 Μαίου του 2011. Και είναι, βέβαια, ένα ρεκόρ που ίσως χρειαστούν... αιώνες για να καταρριφθεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.