ΠΑΟΚ: Κουαρτέτο που καίει

Κώστας Πετρωτός02 Απριλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει αρκετούς παίκτες πρωταγωνιστές φέτος και ήδη έχουμε κάνει ιδιαίτερη μνεία σε μονάδες όπως ο Μπάμπα, ο Μεϊτέ, ο Τάισον, ο Κωνσταντέλιας και ο Αντρίγια, ενώ φυσικά έχουμε εκθειάσει το τεράστιο αποτύπωμα που αφήνει ο φυσικός αρχηγός, Αντρέ Βιεϊρίνια.

Ωστόσο, μέσα από τα παιχνίδια επιβεβαιώνεται ότι ο ρόλος κάποιων άλλων ποδοσφαιριστών γίνεται ολοένα και πιο κομβικός. Στην Λεωφόρο, μάλιστα, ήταν οι πρωτεργάτες για το μεγάλο διπλό και αυτό αναγνωρίστηκε ακόμη και από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Ντεσπόντοφ και Μπράντον ήταν αυτοί που έδωσαν λύσεις σε όλα τα καυτά ερωτήματα που γεννούσε αυτό το ντέρμπι.

Οι δύο πρώτοι ήταν οι ηγέτες της άμυνας και εκείνοι που όρθωσαν τείχος σε στιγμές πίεσης του Παναθηναϊκού. Ο Κροάτης γκολκίπερ με το κρύο αίμα και το μονίμως καθαρό μυαλό και το παλικάρι με ψυχή λιονταριού από τα Χανιά που δεν έχασε μονομαχία, κυριάρχησαν στις φάσεις που έγιναν μέσα στην «ασπρόμαυρη» περιοχή. Μάλιστα, όταν χρειάστηκε συνεργάστηκαν (θυμηθείτε την φάση με τον Γεντβάι), ενώ ο Κουλιεράκης καθοδήγησε σωστά και τον Νάσμπεργκ που είχε καιρό να αγωνιστεί.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντεσπόντοφ και ο Μπράντον σμπαράλιασαν τα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού. Ο Βούλγαρος μόλις στο δεύτερο λεπτό πέτυχε ένα γκολ με ασύλληπτη εκτέλεση, ανεβάζοντας την συμμετοχή του σε γκολ του ΠΑΟΚ σε 23 (13 γκολ και 10 ασίστ). Τρομερός και στα κόρνερ και τις εκτελέσεις στημένων φάσεων, έδινε στους συμπαίκτες του την δυνατότητα να απειλήσουν.

Ενας από αυτούς ήταν ο Μπράντον που έκανε συγκλονιστικό παιχνίδι, ήταν πανταχού παρών και από δικές του ενέργειες ήρθαν τα δύο πρώτα γκολ. Ο Ισπανός έδειξε τι σημαίνει πείσμα και διάθεση να κυνηγήσεις κάθε μπάλα στην φάση του 0-1, ενώ στο 1-2 ακόμη τον ψάχνουν οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού. Πλέον έχει φτάσει τα τέσσερα κόντρα στον Παναθηναϊκό (το προχθεσινό μάλιστα ήταν το υπ’ αριθμόν 3300 για τον ΠΑΟΚ) και οι «πράσινοι» τον βλέπουν και έχουν εφιάλτες. Και οι τέσσερις μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικοί για τον Δικέφαλο στο φινάλε της σεζόν.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.