Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα; Αθηναϊκές, απίστευτες, παραχωρήσεις!

Metrosport Team21 Μαρτίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Έχουμε περάσει σ’ ένα διαφορετικό ψυχολογικό επίπεδο, όπου δεν επιθυμούμε και δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με το τι γίνεται στην Αθήνα και γενικά στο Λεκανοπέδιο. Αυτό αφορά τόσο το αθλητικό-ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι όσο και το κοινωνικοπολιτικό. 

Η πλειοψηφία των φιλάθλων και πολιτών, κυρίως της Βορείου Ελλάδος, έχουν καταλάβει ότι πλέον οι εξουσίες που εδρεύουν στο προαναφερόμενο μέρος, ασχολούνται με την περιοχή μας μόνο όταν γίνονται εκλογές. Εμείς δεν θα επεκταθούμε σε ότι δεν σχετίζεται με το ποδόσφαιρο το οποίο είναι το αντικείμενο ενασχόλησής μας. Πάνω σ’ αυτό, έχουμε να αναφέρουμε δύο αρκετά σημαντικά ζητήματα τα οποία συμβαίνουν στην Αθήνα αλλά ο κόσμος στην υπόλοιπη Ελλάδα πιθανώς και να τα αγνοεί. 

Το πρώτο έχει να κάνει με την ΑΕΚ και μια ενέργεια των οπαδών της που ευτέλιζε την ιδέα της Εθνικής ομάδος που έχει επιλέξει το γήπεδό της για τα παιχνίδια της. Μέχρι δυο μέρες πριν υφίστατο μια εντολή της θύρας 21 και ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με το όνομα του γηπέδου (Αγιά Σοφιά) . Απαγορευόταν να εκδοθούν, να πουληθούν εισιτήρια γι’ αυτή τη θύρα στους αγώνες της Εθνικής μετά από μια «άτυπη» συμφωνία ΑΕΚ και ΕΠΟ. 

Το αποκάλυψαν οι αντίπαλοι της ΑΕΚ στην Αθήνα και τον Πειραιά κυρίως, μετά το παιχνίδι της Εθνικής με τους Ολλανδούς τον περασμένο Νοέμβριο. Υπήρξε μάλιστα και δήλωση του Πογέτ που -αν είναι δυνατόν- παρακαλούσε τότε, στα επόμενα ματς να μπορεί να γεμίσει το γήπεδο. Με επακόλουθο την γενική κατακραυγή υπήρξε η υποχώρηση και το παιχνίδι σήμερα, ευτυχώς θα γίνει με γεμάτο το γήπεδο.

 Το δεύτερο, ανάλογης σοβαρότητας ζήτημα έχει να κάνει με την κατασκευή νέων γηπέδων για τις δυο ομάδες που έχουν πρόβλημα: τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Του Δικέφαλου του ζήτησαν να ανακατασκευάσει, σχεδόν, το Καυτατζόγλειο και να πληρώνει παράλληλα ένα τεράστιο ποσό ενοικίου (1.000.000€). Γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται τόσο ποιο ήταν μέχρι πρότινος το ενοίκιο του Καυτατζογλείου που για μας ήταν λογικό και σωστό προκειμένου να μπορεί να αγωνίζεται ο Ηρακλής. Όμως στο Ολυμπιακό στάδιο που έπαιξαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, οι σύλλογοι πλήρωναν 200-300 χιλιάρικα. Μια τεράστια διαφορά για ένα γήπεδο που χρειάζεται πολλά χρήματα προκειμένου να διατηρηθεί σε σχέση με αυτά που κλήθηκε να πληρώσει ο ΠΑΟΚ για το Καυτατζόγλειο που το έχουν σχεδόν εγκαταλείψει. 

 Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με αυτό που αναδείχθηκε ως πολύ θετική είδηση χθες και αναφέρει ότι ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να απαντήσει θετικά και να προωθήσει στα αρμόδια υπουργεία το αίτημα κάλυψης του ποσού που υπερβαίνει τα 6.900.000 ευρώ για χωματουργικές εργασίες στον Βοτανικό μετά από αίτημα των «Πρασίνων». 

Όπως αντιλαμβάνεστε το «άσπρο» και το «μαύρο» ισχύει σε μέγιστο βαθμό όσο αφορά τα έργα στην Αθήνα που αφορούν τις ομάδες (έγινε και για την Αγία Σοφία της ΑΕΚ) και τα χρήματα που απαιτούνται από τον ΠΑΟΚ. Στους μεν δίνεις εκατομμύρια και από τον ΠΑΟΚ τα απαιτείς με αποτέλεσμα, όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι μας, ο κ. Σαββίδης να έχει «παγώσει» το ζήτημα αφού κατάλαβε ότι θέλουν να τον «πιάσουν» κορόιδο. Κρίμα για την Ελλάδα που χωρίζεται από αυτούς που έχουν την πολιτική και οικονομική δύναμη, στην Αττική και …στους υπόλοιπους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.