Η βαθιά κρίση και τα σοβαρά λάθη που πλήρωσε ο ΠΑΟΚ

Βασίλης Βλαχόπουλος19 Μαρτίου 2024

Οι έντονες… καμπύλες στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου είναι αναπόφευκτες για κάθε ομάδα, ειδικά γι’ αυτές που αναγκάζονται να διαχειριστούν σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Μέχρι και η Ρεάλ Μαδρίτης – από τον εντυπωσιακό απολογισμό των 19 νικών σε 21 αγώνες στην Euroleague έφτασε στο σημείο να δέχεται το ένα χαστούκι μετά το άλλο – δεν απέφυγε την αμφισβήτησή. 

Αυτή τη στιγμή ο Αρης διέρχεται βαθιά αγωνιστική κρίση ίσως γιατί εξαντλήθηκαν τα αποθέματα ενέργειας, σίγουρα όμως γιατί είναι εξαιρετικά περιορισμένη η προσφορά συγκεκριμένων παικτών.

Ο Γιάννης Καστρίτης συνηθίζει να απλώνει ασπίδα προστασίας στους παίκτες του – και καλά κάνει – υποψιάζομαι όμως ότι αντιλαμβάνεται το συγκεκριμένο γεγονός. Δεν αμφισβητείται εξάλλου μέσα από την εικόνα και τους αριθμούς. Βέβαια, το σοβαρό λάθος του Αρη ήταν ότι επαναπαύτηκε πάνω στην υπέρβαση που είχε πετύχει και κάπως «κόπασε» η φλόγα που είχε μέσα του. Αυτό φάνηκε στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια μέσα από την ευκολία υποδοχής μιας ήττας. Ωστόσο, η διατήρηση των θετικών εντυπώσεων στην τελική ευθεία του Πρωταθλήματος παραμένει στα χέρια του.

Δεν ισχύει το ίδιο για τον ΠΑΟΚ καθώς αυτός έχασε ολοκληρωτικά τα πάντα. Πλήρωσε βαρύ τίμημα για την επιπόλαιη διαχείριση του επεισοδίου που έλαβε χώρα στις αρχές του χρόνου και αντί να το απορροφήσει σαν ομάδα, αυτός διέλυσε την ομάδα. Κι αυτό που τελικώς εισέπραξε, είναι πραγματικά αυτό που αξίζει γιατί στους τελευταίους δυόμισι μήνες και πλην ελαχίστως εξαιρέσεων, η εικόνα του είναι απογοητευτική. 

Στην 3η απόπειρα δημιουργίας ομάδας από την αρχή (σ. σ. η πρώτη ήταν το καλοκαίρι, η δεύτερη το φθινόπωρο και η τρίτη τον Γενάρη) απέτυχε παταγωδώς με ευθύνη της διοίκησης και του Φώτη Τακιανού. Το χειρότερο είναι πως εδώ και καιρό δείχνει να ασχολείται περισσότερο με την επόμενη χρονιά παρά με την τρέχουσα. Κι έτσι έφτασε στο τωρινή σημείο, να κονταροχτυπιέται με το Λαύριο και το Μαρούσι και να υποχρεούται να νικήσει στην τελευταία αγωνιστική την Καρδίτσα για να μην απωλέσει ολοκληρωτικά ό,τι έχτισε τους περασμένους μήνες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.