Η συνταγή της επιτυχίας και η επόμενη μέρα του Άρη

Metrosport Team12 Μαρτίου 2024

Κάθε νίκη του Αρη επί του ΠΑΟΚ, και κυρίως μέσα στην Τούμπα, είναι και θα συνεχίσει να είναι ένα ξεχωριστό λάφυρο για τους «κίτρινους». Ανεξαρτήτως που η νίκη αυτή δεν φέρνει τον Αρη κοντύτερα σ’ έναν στόχο. 


Η ομάδα του Μάντζιου αγωνίζεται για το γόητρο στα πλέι οφ, αλλά κι αυτό δεν είναι λίγο πράγμα. Είναι σημαντικό στο τέλος του κύκλου των αγώνων, ο Αρης να έχει να λέει ότι δε χαρίστηκε σε καμία από τις ομάδες που διεκδικούσαν τον Πρωτάθλημα και να έχει σκορπίσει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα τα καφενειακά σενάρια. Αυτό κι αν το έχει μεγάλη ανάγκη. Θα έχει ξεχωριστή κατάκτηση για τους «κίτρινους» να πάνε στον Τελικό χωρίς να μπορεί κάποιος να τους πει έστω και μία κουβέντα για την φετινή τους αγωνιστική συμπεριφορά. Το έχει ανάγκη ο οργανισμός του Αρη να καυχιέται για την αγωνιστική του αξιοπιστία. Αυτή η οποία άρχισε να ενισχύεται φέτος κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, κυρίως με τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από το Κύπελλο και την ισοπαλία στην τελευταία αγωνιστική για το Πρωτάθλημα. Αποτελέσματα τα οποία μοιάζουν με «κολυμβήθρα του Σιλωάμ». 

Ο δεύτερος κύκλος των ευκαιριών ξεκίνησε προχθές στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Σ’ έναν αγώνα αδιάφορο βαθμολογικά για τον Αρη οι «κίτρινοι» έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους και «γκρέμισαν» τον ΠΑΟΚ από την κορυφή. Αυτό δηλαδή που έκαναν λίγες ημέρες νωρίτερα με την ΑΕΚ. Αυτά τα αποτελέσματα ψηλώνουν τον Αρη στη συνείδηση της οικογένειας του ποδοσφαίρου και πολύ περισσότερο στη συνείδηση των δικών του φιλάθλων. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Όπως μπορεί να εκτιμήσει την αγωνιστικότητα των ποδοσφαιριστών, ανεξαρτήτως από το τελικό αποτέλεσμα, έτσι εκτιμάει και κάθε προσπάθεια η οποία τιμάει την αξιοπιστία της ομάδας. Και ο Αρης σ’ αυτό το κομμάτι τα πάει φέτος περίφημα. Δεν έχει όμως τελειώσει τη δουλειά. Θα πρέπει να δείξει την ίδια συνέπεια μέχρι το τέλος των πλέι οφ. Όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά σ’ έναν αγώνα και θα είναι άδικο, όσο και ύποπτο, κάποιος να κατηγορήσει τους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση ήττας. Για εκείνο όμως που θα κριθούν είναι η μαχητικότητα τους, αυτή για την οποία οι ποδοσφαιριστές του Αρη διακρίνονται σ’ όλα τα ντέρμπι φέτος.

Κι ας κατηγορούν τους «κίτρινους» οι αντίπαλοι του που τους ρίχνει στο καναβάτσο, ότι «ο Μάντζιος στήνει λεωφορείο πίσω». 

Η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το EURO 2024 απλώνοντας τα πόδια της μέχρι εκεί που φθάνει το πάπλωμα. Το ίδιο κάνει και ο Αρης στα ντέρμπι. Γνωρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στο σετ παιχνίδι, προτιμάει να δείχνει προσοχή μεσοαμυντικά και από εκεί και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει. Στην Τούμπα πέτυχε ένα γκολ και είχε έξι τελικές από τις οποίες οι τρεις ήταν στην εστία. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη ομάδα στον κόσμο που επιλέγει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, ούτε θα είναι και η τελευταία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.