Ξεκουραστείτε (!) και αφήστε τις εμμονές σας, γιατί έχετε το ιερό χρέος να επανορθώσετε

Δημήτρης Μπούζας13 Μαρτίου 2024

Άστοχες ή όχι οι δηλώσεις του Λουτσέσκου μετά το τοπικό ντέρμπι, δεν θα το κρίνω την συγκεκριμένη στιγμή. Θα μείνω στα όσα κατά καιρούς και με καλοπροαίρετη διάθεση αλλά και σαν διακριτική προειδοποίηση. φιλοξενήθηκαν στις «Ελεύθερες Σκέψεις». 

Απόψεις και θέσεις τεκμηριωμένες επ΄ ουδενί ισοπεδωτικές και σε εμμονική βάση, εντός των πλαισίων να μην διαταραχθεί η πορεία της ομάδας, στην όποια προσπάθεια προσέγγισης των στόχων της. Στο ίδιο μοτίβο θα συνεχίσω, αδιαφορώντας παντελώς για τις όποιες αντιδράσεις ή διαφορετικές προσεγγίσεις.

Σέβομαι όλες τι απόψεις, ακόμη και αυτές που πλασάρουν σήμερα συγκεκριμένο τύποι, οι οποίοι άλλα έλεγαν και άλλα έγραφαν στο παρελθόν και άλλα υποστηρίζουν σήμερα. Δεν αντιδικώ και δεν αντιπαρατίθεμαι, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές του συλλόγου με κανέναν. Ακόμη και με εκείνους που πανηγύριζαν, υπολογίζοντας το κέρδος από τις μεταπωλήσεις υπερπολύτιμων μονάδων που ξεπουλιούνταν για ψίχουλα, από κάποιους νταραβερτζήδες τεχνικούς διευθυντές τύπου Ρέμπε.

Ούτε με άλλους που επίσης θριαμβολογούσαν, όταν ο ένας μετά τον άλλο αξιολογότατοι φορ (όπως ο Σφιντέρσκι και ο Άκπομ), «εγκατέλειπαν» την Τούμπα και τους ξεπροβόδιζαν με δοξαστικά σχόλια. Σαφέστατα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως υπάρχουν και κάποιοι λίγοι οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους αναλαμβάνουν να στηρίξουν και να προβάλουν επικοινωνιακά κάποια σαπάκια και ημίπαλτα, που μπαίνουν από φεγγίτες και παράθυρα στην Τούμπα. Απόψεις επί επόψεων λοιπόν και πραγματικός χαμός μετά το τοπικό ντέρμπι. Λίγο – πολύ κάτι προσέφεραν όλες, πέρα βέβαια από το γεγονός ότι ελάχιστοι ήταν εκείνοι που είχαν το δικαίωμα να εκφράσουν άποψη κι αυτό γιατί η πλειονότητα πήγαινε όπου φυσούσε ο άνεμος.

Πάμε όμως στα «δικά μας» και στο «σήμερα». Εμείς από την μεριά μας διαχρονικά και αδιαπραγμάτευτα ποτέ δεν δεχόμαστε λάθη και πλήγματα που διαταράσσουν την γαλήνη αγωνιστική και ψυχολογική της ασπρόμαυρης οικογένειας. Είμασταν πάντοτε εναντίον των «πρώιμων» αλλά και των «περήφανων» πωλήσεων, γιατί πιστεύουμε πως ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη είναι ένα μεγάλο και σοβαρό κλαμπ. Δεν ανεχθήκαμε επίσης κανιβαλισμούς και δολοφονίες χαρακτήρων, όπως επί παραδείγματι τον πόλεμο που μεθοδεύτηκε σε βάρος του Βιεϊρίνια, τον οποίο έφτασαν στο σημείο μερικοί αδίστακτοι να τον χαρακτηρίσουν και εκβιαστή! Δώσαμε τα εύσημα και δίνουμε πάντοτε σε όσους προσφέρουν (βλέπε Λουτσέσκου), αλλά και τους κρίνουμε για όσα θεωρούμε πως ήταν ασύμβατα και ανορθόδοξα ποδοσφαιρικά. Στο Ρουμάνο κόουτς καταλογίσαμε ότι δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που έσφαλε με αποτυχημένα rotation, υπερεκτιμώντας τις δυνατότητες του, με το να θεωρεί τον εαυτό του ότι είναι σε θέση κάποια βατράχια παίκτες, να τα μετατρέπει σε πρίγκηπες.

Δεν του αφαιρέσαμε τίποτα από όσα δικαιούνταν. Αναγνωρίσαμε ότι προσέφερε πολλά στον ΠΑΟΚ, όπως επίσης και ότι ο ίδιος εισέπραξε το ίδιο πολλά από τον δημοφιλή σύλλογο. Για να μην μακρηγορούμε όμως και για να μην μπούμε σε λεπτομέρειες όπως χαρακτηριστικά η περίπτωση της απενεργοποίησης του Μιχαηλίδη και η ανάδειξη του άμπαλου Νάσμπεργκ σε βασικό στην θέση του, μένουμε στα «τελευταία» που έχουν σχέση με την εικόνα της ομάδας, όχι μόνο στο προχθεσινό τοπικό ντέρμπι, αλλά και στα αντίστοιχα παιχνίδια με το ταπεινωτικό 4-1 του Ολυμπιακού μέσα στην Τούμπα και την απώλεια της μεγάλης ευκαιρίας στο Ζάγκρεμπ, να διασφαλιστεί ένα σκορ με πιθανότητες και προοπτικές πρόκρισης. Το γεγονός ότι υπήρξε μια πανομοιότυπη λαθεμένη προσέγγιση από τον Ραζβάν και στα τρία παιχνίδια, μας οδήγησε εκόντες – άκοντες να καταλήξουμε στην διαπίστωση, ότι αυτό δεν πρόκειται για μια απλά σύμπτωση αλλά για μια ολοφάνερη και πεισματική εμμονή.

Στο περιθώριο των όσων αναφέρθηκαν και αφορούσαν το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι απίστευτα προβλέψιμος με τον κόουτς σε κακές ημέρες, θα μπορούσε να προστεθεί και μία διαπίστωση (αν θέλετε και άποψη μας) η οποία έχει σχέση με την «διαχείριση» του έμψυχου υλικού. Συγκεκριμένα για την συμπεριφορά του Λουτσέσκου σε δύο από τους πιο χαρισματικούς και πολύτιμους παίκτες, οι οποίοι δεν θα έπρεπε ποτέ να λείπουν από το βασικό σχήμα (Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ). Πιστεύουμε πως είναι «χαλασμένοι» με τον τρόπο με τον οποίο τους «συμπεριφέρεται» ο κόουτς, βλέποντας υποδεέστερους να αποτελούν τις πρώτες επιλογές του. Δεν θα το προχωρήσουμε άλλο το θέμα, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι είναι ένα πρόβλημα που ακόμη δεν έχει περάσει έντονα προς τα έξω. Εν κατακλείδι και για να προσγειωθούμε στο σήμερα που το βλέμμα του όλου ΠΑΟΚ είναι στη μεγάλη Πέμπτη, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι οι διαταραγμένες ψυχολογίες και όλα τα συναφή, μπαίνουν αυτόματα στην άκρη. Οι πάντες θα επικεντρωθούν στην ευκαιρία να μετατρέψουν σε πανίσχυρο κίνητρο το χρέος τους απέναντι στον κόσμο, αλλά και στον ίδιο τον εαυτό τους. Λουτσέσκου και παίκτες λοιπόν έχουν μπροστά τους μια μεγάλη ευκαιρία. Ιδού η Ρόδος… ιδού και η πρόκριση.

ΥΓ1: Ψάξτε να βρείτε ποιοι (γιατί είναι ελάχιστοι) ακόμη και όταν ο ΠΑΟΚ περπατούσε σταθερά, δεν σταματούσαν να υποστηρίζουν πως το ρόστερ είναι ρηχό και δεν θα καταφέρει να βγάλει εις πέρας τις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν την αντέχουμε την μοναξιά…

ΥΓ2: Ειλικρινά συμμεριζόμαστε την θλίψη και τη στενοχώρια στο λιμάνι. Τη στιγμή που γιόρταζαν όλοι και δεχόντουσαν συγχαρητήρια για την επέτειο των 99 χρόνων του δαφνοστεφανομένου, ήρθε η φάπα από τους ανίερους συμμάχους να τους προσγειώσει στην σκληρή πραγματικότητα. Μέσα σε δύο αγώνες 7 γκολ!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.