Το πιθανό γκολ στην επίθεση και το «στοπ» στον Πέτκοβιτς

Κώστας Πετρωτός07 Μαρτίου 2024

Μετά από αρκετές εβδομάδες χωρίς ευρωπαϊκούς αγώνες, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο Conference League με στόχο να συνεχίσει όσο πιο μακριά γίνεται την πολύ όμορφη πορεία που έχει αρχίσει από το καλοκαίρι; Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποκλείσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ; Φυσικά και μπορεί και θα έλεγα ότι εξαρτάται κυρίως από τα πόδια των δικών του παικτών το αν τα καταφέρουν. Ο καλός ΠΑΟΚ μας έχει δείξει ότι μπορεί να παίρνει αποτελέσματα ακόμη και στην έδρα ομάδας της Μπουντεσλίγκα (Άιντραχτ), οπότε δεν υπάρχει κανείς λόγος για φόβο ή πεσιμιστική διάθεση.

Επαναλαμβάνω όμως: προϋπόθεση επιτυχίας είναι να εμφανίσει το, συνήθως, καλό πρόσωπό του φέτος και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, να εμφανίσει σταθερότητα στην ανασταλτική λειτουργία του. Όσοι έχουν δει τις δύο ομάδες, υπογραμμίζουν την διαφορά στο πόσο συμπαγείς είναι. 

Το σύνολο του Λουτσέσκου είναι μία ομάδα με τις γραμμές πολύ κοντά, που δεν δίνει την δυνατότητα στον κάθε αντίπαλο, εύκολα να πλησιάσει την περιοχή την εστία του Κοτάρσκι. Αντίθετα, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι μία ομάδα με μεγάλη ατομική ποιότητα (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά σε 4, 5 παίκτες), όμως, οι γραμμές της έχουν κενά και ο ΠΑΟΚ μπορεί να την «τρυπήσει». 

Εχω ξαναγράψει πολλές φορές φέτος πριν ή μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια ότι ο ΠΑΟΚ παρουσίασε προβλήματα μόνο με ομάδες που έχουν καλούς φορ που κινούνται απειλητικά εντός περιοχής. Είχε συμβεί με τον Ραντούλοβιτς της Ελσίνκι, το είδαμε τελευταία με τον Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού σε ένα άλλου τύπου αγώνα, Αυτή την φορά, ο Δικέφαλος θα κληθεί να αντιμετωπίσει, ίσως, τον πιο επικίνδυνο φορ από όσους συνάντησε φέτος, τον Μπρούνο Πέτκοβιτς. Από το πόσο αποτελεσματικοί θα είναι απέναντί του ο Κεντζιόρα και ο Κουλιεράκης (κυρίως, αφού αυτός θα δώσει τις πιο πολλές μάχες μαζί του) θα κριθούν πολλά, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο ποιοτικός είναι ο Κοτάρσκι.

Εκτιμώ ότι επιθετικά, ο ΠΑΟΚ, έχει την ποιότητα και τους παίκτες να σκοράρει τουλάχιστον μία φορά και κατά συνέπεια, με καλό αμυντικό πλάνο, θα φέρει στην Τούμπα μία… στρωμένη πρόκριση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.