Ο Ταχσίν Οζλέρ πρώτος Τουρκοκύπριος στην Εθνική Κύπρου

Metrosport Team16 Φεβρουαρίου 2024

Η Εθνική ομάδα Νέων Κ-19 της Κύπρου ξεκίνησε την προετοιμασία της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ωστόσο αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο νησί δεν είναι άλλο από την πρώτη κλήση Τουρκοκύπριου σε Εθνική Κύπρου.

Ο Ταχσίν Οζλέρ γίνεται ο πρώτος Τουρκοκύπριος που παίρνει κλήση σε Εθνική ομάδα της Κύπρου, από το 1960, όταν και συστάθηκε επίσημα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός είχε κάνει ντεμπούτο με την ομάδα Ανδρών της Ομόνοιας πριν από ένα περίπου μήνα και θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα της Κύπρου.

Θεοδούλου: «Με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια η κλήση του Οζλέρ στην Εθνική»

Στο περιθώριο της κλήρωσης του Κυπέλλου Coca - Cola, ο εκ των Αντιπροέδρων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και Υπεύθυνος των Εθνικών Ομάδων Θεόδωρος Θεοδούλου, προέβη σε δηλώσεις για την κλήση του Ταχσίν Οζλέρ στην Εθνική ομάδα Νέων Κ19.

"Η κλήση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή έγινε με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια και μετά από απόφαση του Ομοσπονδιακού προπονητή. Είναι γεγονός πως πρόκειται για την πρώτη κλήση Τουρκοκύπριου σε εθνική ομάδα από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι Κύπριος πολίτης, κάτοχος Κυπριακού διαβατηρίου και έχει κάθε δικαίωμα να κληθεί. Από ότι έχω ενημερωθεί, διατηρεί επαγγελματικό συμβόλαιο με την αντρική ομάδα της Ομόνοιας Λευκωσίας. Από εκεί και πέρα, είναι απόφαση του προπονητή αν θα χρησιμοποιηθεί σε επίσημους ή φιλικούς αγώνες", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδούλου.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.