Άρης: Το «σοκ» με Γκάλινατ τον βάζει στην αγορά

Metrosport Team02 Φεβρουαρίου 2024

Τα χαμόγελα μετά τη σπουδαία νίκη επί της Ουλμ στη Γερμανία εξαφανίστηκαν απότομα από τα πρόσωπα των ανθρώπων του Αρη καθώς η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε με την επιστροφή της αποστολής στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε τους φόβους περί συντριπτικού κατάγματος στον αντίχειρα και στην απουσία για διάστημα δύο μηνών.

Η κρισιμότητα της κατάστασης του Αμερικανού φάνηκε από την εσπευσμένη διακομιδή του στο νοσοκομείο όπου οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν το συντριπτικό κάταγμα. Αυτές επιβεβαιώθηκαν χθες και φυσικά υποχρεώνουν σε χειρουργική επέμβαση η οποία θα τον κρατήσει εκτός δράσης για διάστημα δύο μηνών. Κι έτσι ο Αρης χάνει έναν εκ των φυσικών ηγετών του στην κρισιμότερη περίοδο της χρονιάς κι ενόψει των υπόλοιπων ευρωπαϊκών αγώνων, του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας και φυσικά των παιχνιδιών για την Basketleague που θα κρίνουν και τη βαθμολογική θέση του στην κανονική διάρκεια. Παράλληλα δημιούργησε την ανάγκη αναζήτησης (προσωρινού) αντικαταστάτη και μάλιστα προς αυτήν την κατεύθυνση ήδη κινείται ο Γιάννης Καστρίτης «τσεκάροντας» τις περιπτώσεις που διαθέτει η αγορά βάσει ασφαλώς και της οικονομικής δυνατότητας που διαθέτει η ΚΑΕ.

Ο 42χρονος τεχνικός θα δουλέψει πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα παράλληλα των διαδοχικών αγώνων καθώς ξέρει ότι ο τελευταίος αγώνας της κανονικής διάρκειας του Eurocup με την Τρέντο στο NickGalisHall δεν είναι καθόλου αδιάφορος. Καταρχάς δεν έχει εξασφαλιστεί η πρόκριση στα PlayIn της διοργάνωσης καθώς υπάρχει ένα, ομολογουμένως, απίθανο σενάριο που μπορεί να τον αφήσει εκτός. Αυτό προβλέπει ήττα του Αρη από την Τρέντο με διαφορά τουλάχιστον δέκα πόντων και ταυτόχρονα νίκη της Μπουντούτσνοστ επί της Γκραν Κανάρια και ήττα της Τουρκ Τέλεκομ από τη Σλασκ.

Σε αυτό το ενδεχόμενο θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Αρη, Τρέντο και Μπουντούτσνοστ και καθώς οι τρεις ομάδες έχουν τον ίδιο αριθμό νικών στα μεταξύ τους παιχνίδια, το ζήτημα θα πάει στη διαφορά πόντων κι εκεί μειονεκτεί η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Παράλληλα υπάρχει φυσικά και το σενάριο κατάληψης της τέταρτης θέσης το οποίο θα δώσει το πλεονέκτημα της έδρας στον πρώτο γύρο των PlayIn. Αυτό θα συμβεί εφόσον ο Αρης νικήσει την Τρέντο και η Ουλμ ηττηθεί στη Γαλλία από την Μπουργκ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.