Σταϊκούρας: Τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσουν στη Θεσσαλονίκη τα 110 ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία

Metrosport Team15 Ιανουαρίου 2024

ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Συνάντηση με τη διοίκηση και εργαζόμενους του ΟΑΣΘ είχαν το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία διοίκησης του Οργανισμού, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο περιθώριο αυτής συζητήθηκε και το μέλλον του Οργανισμού ο οποίος βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εκφράστηκε η βούληση ο ΟΑΣΘ να παραμείνει κρατικός και να πραγματοποιούνται συμβάσεις με ιδιώτες προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι συγκοινωνιακές ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα συζητήθηκε και η εκπόνηση μελέτης από τον ΟΣΕΘ για τις συγκοινωνιακές ανάγκες της πόλης.

Ακόμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε επί τάπητος η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης -η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προσδιορίστηκε στα τέλη του φθινοπώρου του 2024– και πως θα μπορέσει να υλοποιηθεί ένας επανασχεδιασμός των γραμμών του ΟΑΣΘ, έτσι ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση για τους Θεσσαλονικείς.

Τέλος, κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά και στην έλευση των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στη Θεσσαλονίκη στα μέσα του προσεχούς Απριλίου αλλά και στις υποδομές οι οποίες είναι απαραίτητες για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Σταϊκουρας: Σήμερα είναι μια καλή μέρα για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης και σημείωσε πως στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βρίσκονται πλέον 305 λεωφορεία ενώ μέχρι πριν από μερικούς μήνες ο αριθμός αυτός κυμαινόταν στα 251.

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα με όρους ρεαλισμού για τις αστικές συγκοινωνίες, τις συγκοινωνίες και τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά μετά από περίπου δυο χρόνια, περισσότερα από 300 λεωφορεία του ΟΑΣΘ βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας, της διοίκησης του ΟΑΣΘ, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων και οφείλεται μεταξύ άλλων στην ενσωμάτωση 115 νέων οδηγών, στο σχήμα και στους μηχανισμούς του ΟΑΣΘ»

«Αυτό ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία και θα ακολουθήσει η πρόσληψη 35 επιπλέον νέων οδηγών το επόμενο διάστημα. Άρα με σχετική ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι από εδώ και πέρα το 2024, περισσότερα από 300 λεωφορεία καθημερινά θα βρίσκονται στους δρόμους της πολης. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη στη Θεσσαλονίκη», τόνισε επίσης ο κ. Σταϊκούρας.

Σε ό,τι αφορά στα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που αναμένεται να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τον προσεχή Απρίλιο, αλλά και τη λειτουργία του μετρό, ο κ. Σταϊκούρας είπε:

«Έπονται δυο ακόμη πολύ σημαντικά βήματα. Η προμήθεια, λειτουργία και κυκλοφορία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης 110 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, μάλιστα φαίνεται ότι για εξωγενείς λόγους τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη θα είναι διαθέσιμα πιο νωρίς σε σχέση με την Αθήνα, και η λειτουργία του μετρό το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Αυτές είναι σημαντικές πρωτοβουλίες μέσα στο 2024 για να ενισχύσουμε την βιώσιμη αστική κινητικότητα και την καθημερινότητα των πολιτών».

Αλεξόπουλου: Να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών

«Δουλεύουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και ευελπιστούμε οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες να χρησιμοποιούν ακόμα περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς», τόνισε από την πλευρά της η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου και υπογράμμισε πως γίνονται συνεχείς προσπάθειες σε συνεργασία με όλους τους φορείς για τη βελτίωση των συγκοινωνιών.

«Πολύ σημαντικό να πούμε για τα 36 ανανεωμένα λεωφορεία που έχει ο ΟΑΣΘ, τους 20 περισσότερους νέους οδηγούς που μπήκαν στο τιμόνι από το προηγούμενο προσωπικό. Εννοείται ότι είμαστε σε εξέλιξη και έχουμε 115 νέους οδηγούς από την προκήρυξη. Όλα αυτά μαζί είναι που αυξάνουν το συγκοινωνιακό έργο. Να μιλήσουμε και για τα 160 νέα δρομολόγια που έχει με εξπρές γραμμές η Θεσσαλονίκη αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το συγκοινωνιακό της έργο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Αλεξοπούλου.

Ταγγίρης: Ο ΟΑΣΘ πατάει πλέον γερά στα πόδια του

«Ο ΟΑΣΘ πατάει πλέον γερά στα πόδια του», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κωνσταντίνος Ταγγίρης και πρόσθεσε:

«Οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης δικαιούνται -το αντιλαμβανόμαστε- καλύτερες συγκοινωνιακές υπηρεσίες. Δουλεύουμε με πρόγραμμα, επίμονα, με μεθοδικότητα, κάτω από την καθοδήγηση του υπουργού, του κυρίου Σταϊκούρα και της κυρίας Αλεξοπούλου, της υφυπουργού, να δικαιώσουμε τους Θεσσαλονικείς, να δικαιώσουμε τους εργαζομένους που συμπάσχουν κι αυτοί και προσπαθούν ακόμα περισσότερο για καλύτερες συγκοινωνίες».

Μετά την επίσκεψη στα γραφεία του ΟΑΣΘ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα επισκεφθεί την Εγνατία Οδό ΑΕ αλλά και τον ΟΣΕΘ.

Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.