Κάμερες: Χάθηκε η κοινή λογική

Κυριάκος Θωμαϊδης06 Ιανουαρίου 2024

Υπάρχουν φορές που το κράτος αιφνιδιάζει τον πολίτη. Με την ανακολουθία του. Πάρτε παράδειγμα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η κυβέρνηση νομοθετεί μέτρα κατά της βίας και βάζει σε προτεραιότητα κάμερες υψηλής ευκρίνειας στα γήπεδα. Καλεί τις ΠΑΕ να πληρώσουν το τίμημα. Σε αθλητικούς χώρους που – σε πολλές περιπτώσεις – δεν ανήκουν στις ομάδες!

Άλλωστε το θέμα της ασφάλειας έχει να κάνει με την πολιτεία και όχι με τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Άρα δικαίως οι ΠΑΕ απαιτούν να πληρωθούν τα σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης από τον κρατικό κορβανά.

Κι όμως: Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ετοιμάζεται να υπογράψει νομοθέτημα που θα ρίχνει όλα τα οικονομικά βάρη στις ομάδες. Για να μη φανταστεί κανείς ότι η στήλη φροντίζει για τα οικονομικά των μεγαλοπαραγόντων του ποδοσφαίρου, θα σας θυμίσουμε μια άλλη περίπτωση που το κράτος πλήρωσε ενώ δεν έπρεπε.

Το είχαμε επισημάνει επανειλημμένως. Το πανάκριβο VAR εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες ξηλώθηκαν 15 εκατ. ευρώ συν τα έξοδα συντήρησης. Ένα κόστος που έπρεπε να επιβαρύνει τις ΠΑΕ.

Η διάκριση είναι απλή. Για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στο ποδόσφαιρο φροντίζει η πολιτεία και για όλα τ' άλλα οι ομάδες που στο κάτω - κάτω είναι ανώνυμες εταιρίες. Η κοινή λογική δεν τηρήθηκε στην περίπτωση του VAR, το οποίο είναι ένα εργαλείο στα χέρια των διαιτητών. Δηλαδή ζήτημα που άπτεται καθαρά των κανονισμών αγώνων ποδοσφαίρου.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το χάσμα που παρατηρείται ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις ΠΑΕ στο θέμα των καμερών δεν θα ναρκοθετήσει μια εκλογικευμένη προσπάθεια που έχει να κάνει με τα θέματα ασφαλείας στα γήπεδα.

Είναι υποχρέωση της πολιτείας να κάνει πράξη όσα ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Άλλωστε το ότι οι κερκίδες μένουν κλειστές δεν εισφέρει απολύτως τίποτε στη γενική δοκιμή των μέτρων κατά της βίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.