Τι είναι το κάταγμα πέους και ο παράξενος λόγος που συμβαίνει κυρίως τα Χριστούγεννα

Metrosport Team23 Δεκεμβρίου 2023

Το κάταγμα πέους είναι γεγονός και μπορεί να συμβεί σε διάφορους άντρες. Το πέος όταν βρίσκεται σε στύση, είναι πολύ πιο εκτεθειμένο απ' ό,τι συνήθως, και περιέργως ακόμα περισσότερο την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως πληροφορεί το LBC. Ο λόγος όμως για αυτό είναι απλός.

Πώς συμβαίνει το κάταγμα πέους

Το κάταγμα στο πέος κατά τη διάρκεια της στύσης είναι ένας σοβαρός τραυματισμός που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες βλάβες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία νοσοκομείων, αυτός ο οδυνηρός τραυματισμός αυξάνεται στους άνδρες κάθε χρόνο κατά την περίοδο των εορτών. Συμβαίνει όταν ο μαλακός ιστός μέσα στο πέος σχίζεται απότομα, προκαλώντας έναν «ήχο σπασίματος».

Ποτέ τα Χριστούγεννα

Είναι πιο πιθανό να συμβεί την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς τα ζευγάρια γίνονται πιο περιπετειώδη στην κρεβατοκάμαρα, σύμφωνα με ερευνητές. «Τα κατάγματα του πέους φαίνεται να συμβαίνουν σε περιόδους που τα ζευγάρια απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης», είπε στο μέσο ο Δρ. Νίκος Πυργίδης, από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

«Η οικειότητα και η ευφορία αυτών των ημερών μπορεί να οδηγήσει σε πιο συχνό σεξ και ίσως πιο άγριο σεξ». Τα κατάγματα προκαλούνται συνήθως από απότομη κάμψη του πέους σε στύση κατά τη διάρκεια έντονης σεξουαλικής επαφής σε ασυνήθιστες στάσεις, όπως το «reverse cowgirl» και το «scissoring», τόνισε ο ειδικός.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο Δρ. Πυργίδης σε 3.421 περιπτώσεις κατάγματος πέους στη Γερμανία μεταξύ 2005 και 2021, το 1,2% συνέβησαν την παραμονή των Χριστουγέννων, τα Χριστούγεννα ή την επομένη της γιορτής.

Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος κατάγματος είναι κατά 43% αυξημένος τις μέρες αυτές σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Ο μέσος όρος ηλικίας των άτυχων αντρών στη μελέτη ήταν τα 42 έτη. Οι περισσότεροι όμως ανάρρωσαν πλήρως μετά από χειρουργική επέμβαση.

 Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.