Ο Άρης που «γκρέμισε» τη θεωρία και στην πράξη έστειλε αισιόδοξα μηνύματα

Βασίλης Μάστορας12 Αυγούστου 2023

Η θεωρία από την πράξη, στον αθλητισμό, πολλές φορές, απέχει τόσο όσο δεν φαντάζεται κάποιος. Κι όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί, ποδόσφαιρο δεν παίζουν ούτε τα μπάτζετ, ούτε τα ρόστερ.

Ο Άρης δεν είχε προχθές το βράδυ τις πιθανότητες με το μέρος του κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου. Οι «κίτρινοι» είχαν αφήσει αγωνιστικό αποτύπωμα που προβλημάτιζε στους δύο επίσημους αγώνες με την Αραράτ και θεωρητικά δεν ήταν το φαβορί απέναντι στους Ουκρανούς. Στην πράξη όμως έγιναν οι πρωταγωνιστές. Αγωνίστηκαν με όσο πάθος διέθεταν, έτρεξαν όσο μπορούσαν και υπηρέτησαν με προσήλωση το αγωνιστικό πλάνο. Στοιχεία τα οποία είναι το δόγμα για την αγωνιστική επιβίωση μίας ομάδας.

Το σημαντικότερο, οι ποδοσφαιριστές του Άρη είχαν καθαρό μυαλό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Τι δεν είχαν; Την αποτελεσματικότητα σε τρεις τελικές στις οποίες αν η μπάλα είχε κατάληξη τα δίχτυα, ο Άρης θα δικαιούνταν να έκανε σχέδια για τον αγώνα με τη Μπεσίκτας και τα playoffs.


Συμβαίνουν όμως και αυτά στο ποδόσφαιρο. Ο Άρης όμως με την προχθεσινή του απόδοση έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στον κόσμο του για μία χρονιά από την οποία μπορεί να περιμένει ευχάριστες στιγμές. Όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση, ακόμη 90 λεπτά στο Βουκουρέστι με την ποιότητα του πρώτου αγώνα, θα είναι αρκετά για να στείλουν τον Άρη στην επόμενη φάση. Άρα πλέον κρατάει ένα μεγάλο μέρος της τύχης του στα χέρια του. Και λογικά ο Άρης θα είναι τουλάχιστον το ίδιο καλός στον δεύτερο αγώνα, καθώς θα έχει σύμμαχο, ακόμη επτά ημέρες δουλειάς. Ο Μπράμπετς ίσως είναι στη διάθεση του Τερζή, ενώ ο Μοντόγια θα έχει ενσωματωθεί πλήρως στο πνεύμα της ομάδας.

Ο Άρης λοιπόν έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα για τον δεύτερο αγώνα με τη Ντιναμό κι αυτό είναι ένα καλό «όπλο» για τη μάχη της Πέμπτης.

Το ζήτημα είναι να έχει στο παιχνίδι του τα ίδια χαρακτηριστικά που είχε και στον προχθεσινό αγώνα. Το σημαντικότερο, να μην παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό. Την Περασμένη Πέμπτη, άπλωσε τα πόδια του μέχρι το πάπλωμα κι αυτό του βγήκε σε καλό. Φρόντισε με ευλάβεια τη μεσοαμυντική του λειτουργία, με τον Ζουλ να κάνει πράματα και θάματα και τους Τζούρασεκ-Νταρίντα άξιους συμπαραστάτες του. Σχηματισμός που «έπνιγε» κάθε προσπάθεια της Ντιναμό για οργανωμένη επίθεση. Στα θετικά και η ανασταλτική λειτουργία του Πάλμα, ο οποίος προτίμησε την ουσία από το ατομικό παιχνίδι του εντυπωσιασμού.

Το περισσότερο θετικό είναι ότι ο Άρης έστειλε αισιόδοξα μηνύματα, ενώ ακόμη η ομάδα «χτίζεται». Και σ’ έναν αγώνα με απουσίες οι οποίες αν δεν υπήρχαν ίσως να ήταν ακόμη καλύτερος. Αυτό πάντα είναι μία θεωρία. Το ευχάριστο είναι ότι ο Οντουμπάτζο ανταποκρίθηκε στον νέο του ρόλο και ότι ο Μοντόγια έδειξε αντανακλαστικά προσαρμογής. Τι απομένει; Ο Άρης την Πέμπτη στο Βουκουρέστι να έχει συνέχεια σ’ αυτό που άρχισε προχθές. Κι απ’ ότι φάνηκε μπορεί να το πετύχει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.