Η Ολλανδία του Δουδέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου

Metrosport Team24 Ιουλίου 2023

Η Εθνική Ολλανδίας του Ευάγγελου Δουδέση κέρδισε άνετα τον Καναδά (17-10) και στα ημιτελικά αντιμετωπίζει την Ιταλία, με φόντο τον τελικό και τους... Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναμενόμενα εύκολο έργο είχε η Ολλανδία στον δεύτερο προημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο της Φουκουόκα.

Η ομάδα του Ευάγγελου Δουδέση επικράτησε του Καναδά με 17-10 και στα ημιτελικά αντιμετωπίζει μεθαύριο την Ιταλία (26/7, 11:00 ώρα Ελλάδος), όπου θα είναι φαβορί για την είσοδο στον τελικό, που εξασφαλίζει και μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ολλανδία και Ιταλία είχαν αναμετρηθεί πέρυσι στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου στην Βουδαπέστη, όπου οι Οράνιε είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Από την αρχή του αγώνα οι Ολλανδέζες είχαν τον απόλυτο έλεγχο και προηγήθηκαν με 3-0 στα πρώτα δύο λεπτά! Τελείωσαν με 6-2 το πρώτο οκτάλεπτο και δεν επέτρεψαν σε καμία στιγμή του αγώνα στις Καναδέζες να μπουν στο ματς. Στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό αύξησαν την διαφορά στο +6, στα μισά του αγώνα (11-5) και μπήκαν στο τελευταίο οκτάλεπτο με το +5, που τους επέτρεψε να παίξουν χωρίς άγχος στα τελευταία λεπτά.

Ολλανδία - Καναδάς 17-10

Τα οκτάλεπτα: 6-2, 5-3, 3-4, 3-1

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ααρτς, Γουλβς 1, Σλίκινγκ 3, Βαν ντερ Σλοτ, Κούνινγκ 1, Βαν ντε Κράατς 3, Μ. Ρογκ, Σέβενιτς 2, Γιούστρα 3, Λ. Ρογκ 2, Μουλχούιζεν 1, Τεν Μπρεκ 1, Μπούις.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Γκοντρόλτ, Μιμίδη, Κρεβιέ, Ράιτ 2, Γκοβερεμόντ, ΜακΝτάουελ, Μπάκοκ 1, Λεμέ - Λαβόι 1, ΜακΚέλβι 4, Μπράουνι 2, Πολ, Λα Ρος, Ζάφι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.