Τα τέσσερα στοιχήματα του ΠΑΟΚ ενόψει ευρωπαϊκής πρεμιέρας

Κώστας Πετρωτός17 Ιουλίου 2023

Δεν ήταν καλή η τελευταία εικόνα του ΠΑΟΚ στην προετοιμασία του στην Ολλανδία, στο φιλικό κόντρα στην Βέστερλο. Ειδικά ανασταλτικά, ήταν αποκρουστική η εικόνα του ΠΑΟΚ να δέχεται από παντού σουτ και με τόση ευκολία γκολ. Ίσως ήταν θέμα κούρασης από τις διαδοχικές προπονήσεις των δύο τελευταίων εβδομάδων, αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται αυτή η εικόνα. Μπορεί να ήταν και συγκυρία, αλλά χθες έτυχε να είσαι σε καλή μέρα και ο Κοτάρσκι και το δίδυμο Εκόνγκ-Μιχαηλίδη και το δίδυμο των χαφ Τσιγγάρα-Σβαμπ.

Βάλτε και την μέτρια μέρα του Κωνσταντέλια μπροστά που χθες απέδειξε με τον αντίθετο τρόπο ότι αποτελεί βαρόμετρο για τον φετινό ΠΑΟΚ.

Υπήρχαν και καλά νέα, όπως η καλή παρουσία του Νάρεϊ που σκόραρε και μοίρασε και ασίστ και έδειξε ότι συνεχίζει την ανοδική πορεία, στέλνοντας και ένα μήνυμα ότι η κουβέντα με τον Λουτσέσκου έπιασε τόπο. Το ίδιο θετική και η παρουσία του Μπράντον που είναι πολύ σημαντικό που σκόραρε για την ψυχολογία του, αφού θα είναι ο βασικός επιθετικός του ΠΑΟΚ τουλάχιστον πρώτο ματς με την Μπεϊτάρ.

Πλέον, η ομάδα από σήμερα επιστρέφει στην βάση της και από την Πέμπτη θα έχει μία τελευταία εβδομάδα προετοιμασίας για τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν. Θα μπει και ο Σαμάτα στο γκρουπ, αλλά δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι θα έχει ρόλο στο πλάνο του Λουτσέσκου για το πρώτο ματς.

Κατά συνέπεια, για τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου, υπάρχουν τέσσερα στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν ενόψει της αναμέτρησης στις 27 Ιουλίου στην Τούμπα. Ο Κοτάρσκι πρέπει να φέρει το μυαλό του απόλυτα στην πραγματικότητα του ΠΑΟΚ και να βγάλει από το μυαλό του τα σενάρια της μεταγραφής. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι βέβαια πολύ μεγάλο δέλεαρ αλλά μπορεί να περιμένει. Προέχει η πρόκριση του ΠΑΟΚ και όλα τα άλλα έπονται.

Το δεύτερο είναι η προσαρμογή του Εκόνγκ που έδειξε ότι θέλει ακόμη δουλειά για να ανεβάσει στροφές και να βρεθεί στο επίπεδο που θέλει ο ΠΑΟΚ. Στο ματς με την Μπεϊτάρ λογικά θα έχει παρτενέρ του Κουλιεράκη με τον οποίο πήγε καλύτερα στο ματς με την Γκενκ.

Το τρίτο στοίχημα είναι Σβαμπ και Τσιγγάρας να παρουσιαστούν σε καλή κατάσταση την άλλη Πέμπτη στην Τούμπα και να αποτινάξουν την κούραση από την προετοιμασία που ήταν λίγο πιο βαριά για εκείνους. Αν μπορέσει να κλείσει και να έναν χαφ με μεταγραφή τότε θα είναι το ιδανικό. Τουλάχιστον θα έχει μία ακόμη λύση για το δεύτερο ματς.

Το τέταρτο στο στοίχημα είναι για τον Κωνσταντέλια. Στα κρίσιμα ματς η ποιότητά του μπορεί να κάνει την διαφορά και το πρώτο με την Μπεϊτάρ είναι ένα από αυτά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.