Ο Σιαμπάνης και το ντόμινο των επιλογών για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης15 Ιουνίου 2023

Βασική επιλογή του Αρη για τη θέση του δεύτερου τερματοφύλακα ήταν και παραμένει ο Μάριος Σιαμπάνης ασχέτως της έρευνας των «κίτρινων» για εναλλακτικές επιλογές λόγω της διάστασης απόψεων με τον 24χρονο γκολκίπερ ως προς τις αγωνιστικές προϋποθέσεις για την υπογραφή νέου συμβολαίου.

Δύο πράγματα δεν αμφισβητείται στο… πολύπονο (όπως εξελίσσεται) ζήτημα του δεύτερου τερματοφύλακα στον Αρη. Πρώτον: Ο Τόλης Τερζής θέλει τον Μάριο Σιαμπάνη και ο 24χρονος τερματοφύλακας συνεχίζει να αποτελεί τη βασική επιλογή. Δεύτερον: Υποχρεωτικά οι «κίτρινοι» μπήκαν σε διαδικασία έρευνας της αγοράς και σε επαφές αποφεύγοντας ωστόσο να προχωρήσουν στην τελική κίνηση. Ισα-ισα που χθες ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα είχε νέα επαφή με την πλευρά του αθλητή σε μια προσπάθεια άσκησης πίεσης για να έρθει άμεσα η θετική απάντηση. Αυτή δεν δόθηκε γιατί ο νεαρός γκολκίπερ επιμένει στις αγωνιστικές προϋποθέσεις. Πέρυσι χρησιμοποιήθηκε σε μόλις έξι παιχνίδια και εκτιμά ότι τούτο λειτούργησε ανασταλτικά προς τον στόχο ανάδειξής του. Τούτο βέβαια ήταν συνέπεια της γενικής παλινωδίας που χαρακτήρισε τους «κίτρινους» με τις αλλαγές προπονητών.

Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τελειώσει το ζήτημα του δεύτερου τερματοφύλακα. Αν παραμείνει η διαφορά με τον Σιαμπάνη, τότε οι «κίτρινοι» θα προχωρήσουν σε ουσιαστικές επαφές Μέχρι στιγμής δεν το έχουν κάνει. Για παράδειγμα, προ δεκαπενθημέρου επικοινώνησαν για τον Αστέρα Τρίπολης ούτως ώστε να ρωτήσουν αν είναι προς πώληση ο Αντώνης Τσιφτσής. Δεν υπήρξε νέα επαφή, ούτε ασφαλώς κατατέθηκε πρόταση πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο τελευταίος λογίζεται για βασικός από τον νέο τεχνικό του Αστέρα, Μίλαν Ράσταβατς. Μέρες τώρα κυκλοφορεί η φημολογία περί μικρής οικονομικής διαφοράς με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ιωνικό. Στην πραγματικότητα, οι «κίτρινοι» δεν έφτασαν καν σε σημείο κατάθεσης πρότασης αλλά όπως έπραξαν και με άλλους τερματοφύλακες, θέλησαν να δουν τις απαιτήσεις τους. Για παράδειγμα, αυτό έκαναν και με τον Ανδρέα Γιαννιώτη ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο. Στην ομάδα του Περιστερίου θα καταλήξει – εκτός απροόπτου – ο Παναγιώτης Τσιντώτας.

Επίσης, πληροφορίες από την Αθήνα ανέφεραν χθες ότι στις σκέψεις του Αρη είναι ο Γιούρι Λοντίγκιν ο οποίος θέλει να φύγει από τον Παναθηναϊκό (σ. σ. αφήνοντας συμβόλαιο άνω των 300.000 ευρώ) γιατί δεν είναι ικανοποιημένος από τον αγωνιστικό ρόλο του. Είναι αλήθεια ότι ο έμπειρος τερματοφύλακας ήταν στόχος του Αρη και πέρυσι. Ενδεχομένως να υπήρξε επαφή κι φέτος αλλά οι ίδιες πηγές θέλουν τον Λοντίγκιν να έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΣ Γιάννινα γιατί βάζει ως προτεραιότητα τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές θέλουν τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα να μπήκε σε διαδικασία επαφών και για δύο Βαλκάνιους γκολκίπερ αλλά κι αυτοί δεν παύουν να είναι στη λίστα των εναλλακτικών επιλογών αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν κλείσει θετικά το θέμα Σιαμπάνη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.