Το πρώτο μεγάλο στοίχημα για τον Παλίκουτσα

Βασίλης Βλαχόπουλος25 Μαΐου 2023

Η πρόσληψη του Ρόμπερτ Παλίκουτσα στη θέση του τεχνικού διευθυντή δεν δρομολογήθηκε με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο αλλά αγγίζει και τη διόρθωση των περσινών λαθών μέσω της αποδέσμευσης της εταιρίας από συμβόλαια άνω των 4.000.000 ευρώ.

Στην πραγματικότητα, αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους αυτής της εταιρικής αλλαγής με την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή γιατί στις βασικές απαιτήσεις από τον 42χρονο Κροάτη δεν είναι μόνο η αγορά παικτών στην πρέπουσα τιμή αλλά η δημιουργία των προϋποθέσεων αποδέσμευσης από τα βαριά συμβόλαια. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση λειτούργησε ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα σ’ εκείνο το συνέδριο που συμμετείχε στο Λονδίνο όπου ουσιαστικά κατέθεσε την transfer list του Άρη με τα ονόματα των παικτών που είτε είναι προς πώληση είτε δεν υπολογίζονται και στην ίδια γραμμή βάδισε και στις επαφές που ακολούθησαν στα κατά καιρούς ταξίδια του στο εξωτερικό. Ο Κροάτης αντιλαμβάνεται ότι αυτή η υπόθεση, των αποδεσμεύσεων, είναι εξαιρετικά σοβαρή γιατί θέλει να ελαφρύνει τον προϋπολογισμό της ομάδας μ’ ένα ποσό της τάξεως (τουλάχιστον) των 4.000.000 ευρώ.

Για παράδειγμα ο Αντρε Γκρέι έχει συμβόλαιο γι’ ακόμη τρία χρόνια με συνολικές απολαβές 1.8 εκατ. ευρώ. Ο Τζαμαϊκανός έχει ενημερωθεί για τις αποφάσεις της ομάδας και το θετικό στην περίπτωσή του είναι ότι διατηρεί… fans στην Αγγλία. Γι’ αυτό εκτιμάται ότι λίαν συντόμως θα προκύψει ενδιαφέρον από αγγλικό σύλλογο κι έτσι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα ενώσουν τις ανάγκες τους. Ο Άρης θα γλιτώσει αυτό το ποσό, ο Γκρέι θα διατηρήσει την αξία του και παράλληλα μια ομάδα θα τον εντάξει στις δυνάμεις της. Αν δεν γίνει αυτό, τότε ο Αρης θα προτείνει μείωση απολαβών.

Ο Μπριάν Νταμπό, αρχικά, ήταν αρνητικός στην προοπτική διαζυγίου, πλέον όμως αντιλαμβάνεται ότι αυτή η τακτική δεν θα τον οδηγήσει πουθενά και κυρίως θα εξωθήσει την κατάσταση στα άκρα δίχως να συμφέρει και τον ίδιο βάσει των πειθαρχικών παραπτωμάτων στα οποία υπέπεσε. Υπάρχει η αισιοδοξία ότι σύντομα θα δοθεί λύση στην υπόθεσή του. Συμβόλαιο έως το 2024 έχει και ο Νικολάς Ενκουλού και στην περίπτωση του Καμερουνέζου σέντερ μπακ η ελπίδα στηρίζεται στο γεγονός ότι πρόσφατα αγωνίστηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατ’ επέκταση ότι θα βρει ενδιαφερόμενες ομάδες.

Οι πιο δύσκολες περιπτώσεις είναι αυτές των Μόουζες Οντουμπάτζο, Μάρβιν Πίρσμαν. Αμφότεροι έχουν συμβόλαια έως το καλοκαίρι του 2025. Κοινός παρονομαστής και των δύο υποθέσεων είναι ότι κανείς δεν έπαιξε βάσει των χρημάτων που εισπράττει. Το δε συνολικό ποσό των απολαβών τους για τα επόμενα δύο χρόνια πλησιάζει τα 1.4 εκατ. ευρώ. Εδώ υπάρχουν δύο λύσεις που μπορούν να βγάλουν ωφελημένο τον Αρη. Η πρώτη είναι αυτονόητη, αυτή της αποδέσμευσης, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Η δεύτερη είναι η παραμονή με λιγότερα χρήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει πέσει στο τραπέζι αλλά θα γίνει αυτό αν δεν προκύψουν ενδιαφερόμενες ομάδες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.