Αγνώριστη η πρώην αρχιεπισκοπική κατοικία του Χριστόδουλου στο Ψυχικό (pics)

Metrosport Team06 Μαΐου 2023

Σε πολυτελή έπαυλη μετατράπηκε η πρώην αρχιεπισκοπική κατοικία στο Ψυχικό, που ενοικιάστηκε, από τη Μονή Πεντέλης, σε επιχειρηματία.

Τα συνεργεία που ξεκίνησαν να δουλεύουν πριν από δύο χρόνια, εν μέσω πανδημίας, στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στο Παλαιό Ψυχικό, μεταμόρφωσαν το μέγαρο των 1.000 τ.μ. που κάποτε αποτελούσε την αρχιεπισκοπική κατοικία. Το σπίτι του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, το οποίο παρέμενε εγκαταλελειμμένο μετά τον θάνατό του το 2008, είναι πλέον μια πολυτελής έπαυλη σαν αυτές από τις οποίες περιστοιχίζεται, σε ένα από τα πιο ακριβά προάστια της Αθήνας.

Αγνώριστη η πρώην αρχιεπισκοπική κατοικία στο Ψυχικό 

Το 2021, λίγους μήνες μετά την ενοικίαση του ακινήτου από τη Μονή Πεντέλης στην οποία ανήκει, στον επιχειρηματία Παντελή Μπούμπουρα, είχε αρχίσει η ανακατασκευή ώστε να γίνει και πάλι το κτίριο κατοικήσιμο. Τα σημάδια του χρόνου και της εγκατάλειψης ήταν ορατά στο εντυπωσιακό κτίσμα με τις καμάρες, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο.

Στα αριστερά η σημερινή όψη της πρώην αρχιεπισκοπικής κατοικίας, και δεξιά τα εμφανή σημάδια εγκατάλειψης από το πέρασμα του χρόνου

Οι σοβάδες είχαν ξεφτίσει, τζάμια έλειπαν, και τα μάρμαρα ήταν μαυρισμένα από τον καιρό που πέρασε. Πλέον όμως το «lifting» του ακινήτου, το οποίο συνδέθηκε με σημαντικές σελίδες της νεότερης εκκλησιαστικής ιστορίας της χώρας, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η εικόνα του έχει αλλάξει ριζικά. Ολόκληρο το κτίσμα έχει πλέον βαφτεί λευκό με γυάλινα προστατευτικά στα μπαλκόνια, φρεσκοβαμμένα κάγκελα και καλογυαλισμένα μάρμαρα, ενώ και ο κήπος είναι φροντισμένος. 

 Το σπίτι, που αποτελεί και τη μοναδική αρχιεπισκοπική κατοικία, είχε ανακαινιστεί την περίοδο του Χριστόδουλου, που διαδέχθηκε το 1998 τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, ο οποίος επίσης ζούσε εκεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας ανακαίνισης έγιναν εκτεταμένες εργασίες ακόμα και στα υπόγεια ώστε να είναι κατοικήσιμα. Το σπίτι εκτείνεται σε τρία επίπεδα -υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος-, συνολικής έκτασης περίπου 1.100 τετραγωνικών μέτρων.

Εικόνες από το πριν:


Εικόνες μετά:

Πηγή: iefimerida.gr









Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.