Άρης: Η κλεψύδρα γύρισε ανάποδα

Βασίλης Βλαχόπουλος05 Μαΐου 2023

Ημερομηνία έναρξης των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Αρη είναι η 27η του Ιούλη πράγμα κι αυτό σημαίνει ότι πρακτικά οι «κίτρινοι» έχουν στη διάθεσή τους διάστημα περίπου 45 ημερών ούτως ώστε να «τρέξουν» τον αγωνιστικό σχεδιασμό και ξεκινήσει η ομάδα την προετοιμασία της υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Η υλοποίηση του αγωνιστικού στόχου της συμμετοχής στο Conference League της επόμενης περιόδου προφανώς γύρισε ανάποδα την κλεψύδρα. Πλέον ξεκινά μια μάχη με τον χρόνο καθώς είναι απαραίτητη όχι απλά η λήψη αλλά και η εφαρμογή αποφάσεων που αφορούν την ομάδα της επόμενης χρονιάς. Η πρώτη ουσιαστική απόφαση που πρέπει να ληφθεί αφορά τον επόμενο προπονητή. Επί τούτου, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο πρόσληψης ξένου τεχνικού ούτε αυτό όμως και αυτό της παραμονής του Τόλη Τερζή.

Στον τελευταίο πιστώνεται η αγωνιστική εικόνα της ομάδας στα Playoffs, το ότι απέκτησε αγωνιστική ταυτότητα, λογικά όμως θα ζυγιστεί και το κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και της ευθύνες της θέσης. Γιατί είναι διαφορετική η έκτακτη ανάληψη καθηκόντων η οποία στοιχειοθέτησε και μια αναγκαστική επιλογή από το να αποτελεί τη βασική επιλογή για την τεχνική ηγεσία.

Δεύτερο ζήτημα που πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι το μέλλον των παικτών οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαια. Πρόσφατα, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα εμφανίστηκε καθησυχαστικός αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει τις συμφωνίες οι οποίες δεν θα την επιβαρύνουν. Αν ο τεχνικός διευθυντής θα δικαιωθεί στις εκτιμήσεις του, θα φανεί στο μέλλον. Το θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης έρχεται σε τρίτο πλάνο.

Πλέον ο Αρης έχει αντίπαλο τον χρόνο διότι το σύνολο των ενεργειών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Ιούνη όπου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας. Ηδη είναι γνωστό ότι στις 27 Ιουλίου η ομάδα θα ριχθεί στη μάχη του δεύτερου προκριματικού γύρου του Conference League. Αυτός θα ολοκληρωθεί στις 3 Αυγούστου. Ο τρίτος προκριματικός γύρος θα γίνει στις 10 και 17 Αυγούστου ενώ οι ημερομηνίες των Playoffs είναι 24 Αυγούστου και 31 του ίδιου μήνα. Το θετικό για τους «κίτρινους» είναι ότι στην κλήρωση για τον β’ προκριματικό γύρο θα έχουν θέση ισχυρού αλλά για να συμβεί το ίδιο στις επόμενες φάσεις θα πρέπει να υπάρξουν θεαματικοί αποκλεισμοί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.