Άρης: Οι ημερομηνίες τον βάζουν σε εγρήγορση

Βασίλης Βλαχόπουλος04 Μαΐου 2023

Ο χαρακτηρισμός του στόχου – αυτονόητος ή δύσκολος – εξαρτάται από τον τρόπο σκέψης του καθενός. Προφανώς για να σταθεί ο Τόλης Τερζής στη δυσκολία του πράγματος κάτι παραπάνω γνωρίζει υπό την έννοια ότι ζει αυτή την ομάδα από την πρώτη μέρα. 

Ξέρει για παράδειγμα ότι το επίπεδο συσπείρωσης αυτής δεν ήταν τόσο υψηλό καθώς επίσης και ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές στερούνταν σωστής τακτικής κατεύθυνσης και γενικώς ότι ο Άρης για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θύμιζε ομάδα αλλά ένα ποιοτικό σύνολο παικτών το οποίο δεν κατάφερε να δέσει. Γι’ αυτό ενδεχομένως χαρακτήρισε δύσκολη την υλοποίηση του στόχου της Ευρώπης ο οποίος θα πρέπει να βάλει σε εγρήγορση τον οργανισμό ούτως ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις του περασμένου καλοκαιριού.

Καθώς η προετοιμασία θα ξεκινήσει σε λιγότερο από πενήντα ημέρες, φέτος είναι απαραίτητη η έγκαιρη άφιξη των ποδοσφαιριστών και η διεξαγωγή της προετοιμασίας υπό φυσιολογικές συνθήκες. Πολλώ δε μάλλον αν άπαντες αφουγκραστούν αυτό που πρόσφατα σημείωσε ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα, δηλαδή, ότι η συμμετοχή στους ευρωπαϊκούς ομίλους θα πρέπει να αποτελεί τη βασική προτεραιότητα για τον σύλλογο. Προσωπικά, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Αν πράγματι προηγήθηκε προετοιμασία δύο μηνών ως προς την οριοθέτηση και τις πρώτες επαφές με τους μεταγραφικούς στόχους, αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Πρωτίστως βέβαια θα πρέπει να «εγκριθεί» η έκθεση αξιολόγησης των παικτών της τωρινής ομάδας ή τουλάχιστον αυτών που δεσμεύονται με συμβόλαια για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό προϋποθέτει τη λήψη κοινής απόφασης ως προς το πλάνο των επόμενων σεζόν. Τα κριτήρια των αποφάσεων δεν θα περιοριστούν στην ποδοσφαιρική ικανότητα του καθενός αλλά στην γενικότερη προσφορά του και τη συμπεριφορά που έδειξε στη διάρκεια της χρονιάς.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, ο άΆρης ακόμη και στα διαστήματα της… καθυστέρησης, ουδέποτε έχασε τον έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσε να είχε σημειώσει περισσότερα τέρματα από τη στιγμή που ο Βόλος εγκατέλειψε τη λογική της μαζικής άμυνας και ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να παίξει ποδόσφαιρο. Πάντως, με δύο νίκες, 7-2 τέρματα και δέκα βαθμούς διαφορά, προφανώς οι Θεσσαλοί δεν ήταν ο βασικός αντίπαλος των «κίτρινων».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.