«Η πρώτη φορά που ο Μπάνε ξυρίστηκε πριν από μεγάλο αγώνα»

Metrosport Team01 Απριλίου 2023

Για τον Μπάνε Πρέλεβιτς που θα τιμηθεί στο Παλατάκι στον αγώνα με την ΑΕΚ, μίλησε στο κορυφαίο αθλητικό ραδιόφωνο ο Απόστολος Οικονομίδης. Ο πρώην πρόεδρος του Δικεφάλου που οδήγησε την ομάδα μπάσκετ και σε κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων, όπως συνέβη στην Τεργέστη, με τον Πρέλεβιτς πρωταγωνιστή, δεν έκρυψε την συγκίνησή του.

Ο κ. Οικονομίδης δήλωσε στην εκπομπή “Στη Σέντρα” τα εξής: “Οι αναμνήσεις είναι έντονες από τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε με τον ΠΑΟΚ. Όταν συναντηθήκαμε στο Παρίσι με τον Μάλκοβιτς, για να τον πείσουμε να αναλάβει τις τύχες της ομάδας και εννοώ τον μετέπειτα προπονητή του Παναθηναϊκού, του είπα για την ομάδα και μου επεσήμανε: Και από το αεροπλάνο, από ψηλά βλέπεις τι ομάδα έχει ο ΠΑΟΚ”.

- Θα βρεθείτε στο Παλατάκι για να τιμήσετε και εσείς τον Πρέλεβιτς;

“Ναι θα είμαι παρών στο Παλατάκι. Μόνο εάν συνέβαινε κάτι άσχημο, δεν θα μπορούσα να δώσω το παρών. Θα τιμηθεί ένας πολύ μεγάλος αθλητής.

Θα σας διηγηθώ ένα περιστατικό για τον Πρέλεβιτς. Στην Τεργέστη, πριν από τον δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό, είχαμε πάει στην εκκλησία όλη η ομάδα το πρωί για να προσευχηθούμε εν όψει του αγώνα για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Ο Μπάνε τότε, για πρώτη φορά ήταν.… αγνώριστος στην εμφάνισή του. Ήταν σαν…. μοντέλο. Είχε ξυριστεί για πρώτη φορά πριν από έναν μεγάλο αγώνα. Τον ρώτησα, ξαφνιασμένος, γιατί ξυρίστηκες και μου απάντησε: Πρόεδρε θα βγούμε πολλές φωτογραφίες σήμερα. Όντως βγήκαμε πολλές φωτογραφίες, γιατί ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Σας θυμίζω ότι ο Μπάνε ποτέ δεν ξυριζόταν τις παραμονές των αγώνων. Τον είδα για πρώτη φορά, ξυρισμένο και σινιαρισμένο. Το πιστεύαμε όλη η ομάδα ότι θα πάρουμε την κούπα και έτσι ακριβώς έγινε”.

- Πως κρίνετε την προσπάθεια που γίνεται τώρα στην ομάδα μπάσκετ του συλλόγου;

“Παρακολουθώ την ομάδα μπάσκετ, παρότι ζω εκτός Θεσσαλονίκης. Θα είναι πολύ καλό να προοδεύσει η ομάδα μόλις ξεμπερδέψει με τα χρέη. Ο κ. Χατζόπουλος βλέπω ότι λειτουργεί πολύ καλά. Τον βλέπω πόσο φανατισμένος είναι με την ομάδα και πιστεύω ότι θα είναι καλύτερες οι ημέρες που θα έρθουν”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.