Στρατηγέ: Αφιερωμένο!

Metrosport Team20 Μαρτίου 2023

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Στρατηγέ εκεί ψηλά που βρίσκεσαι, προφανώς και θα είσαι σήμερα περήφανος που η ομάδα μέσα στην οποία μεγάλωσες αλλά και την μεγάλωσες δείχνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που την κάνουν να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες. Πίστη, ψυχή, δύναμη, αντίσταση στο κατεστημένο και παίκτες που παλεύουν για τη φανέλα ως το τελευταίο λεπτό ασχέτως αν το παιχνίδι κάποιες στιγμές δείχνει να φεύγει από τον έλεγχό τους.
Ο ΠΑΟΚ χθες συνδύασε πολλά αγωνιστικά και ψυχικά στοιχεία προκειμένου να φτάσει στη νίκη- ανατροπή. Και αυτό γιατί αρκετοί από τους βασικούς του παίκτες δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα ενώ και η επιλογή του Κεντζιόρα στην πλευρά με το Νάρεϊ ήταν αποτυχημένη. Ο Δικέφαλος σε ελάχιστα σημεία του πρώτου ημιχρόνου μπόρεσε να βρει ρυθμό. Αυτό έχει να κάνει με τη λεπτομέρεια.
Το προαναφερθέν λάθος στη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ έδωσε την ευκαιρία στον Πάλμα να φτάσει ανενόχλητος 5-6 μέτρα έξω από την περιοχή του Κοτάρσκι και να σουτάρει. Μια ευκαιρία του δόθηκε και την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο με ένα άπιαστο σουτ. Το 1-0 διατάραξε την ψυχική ισορροπία του ΠΑΟΚ ο οποίος είχε τρεις ευκαιρίες με Κάργα κυρίως και Ολιβέιρα αλλά που όταν επιτίθονταν ο Άρης έχανε την αυτοσυγκέντρωσή του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στο πρώτο μέρος αμυντικά στάθηκε ικανοποιητικά μόνο ο Κάργας που γενικά σε όλο το παιχνίδι ήταν από τους διακριθέντες.

Ο Άρης έχει δυο δοκάρια που θα μπορούσαν κυρίως το πρώτο να του δημιουργήσουν ένα σκορ σχετικής ασφάλειας στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λουτσέσκου διαπιστώνοντας αυτό που λίγο πολύ όλοι βλέπαμε, τολμά και κάνει ορθώς τρεις αλλαγές στο ημίχρονο. Σβαμπ, Τάισον και Σάστρε αντικαθιστούν τους κακούς Νάρεϊ , Κεντζιόρα και τον μέτριο Ντάντας. Το παιχνίδι αρχίζει και αλλάζει. Ο Τάισον γίνεται ένας πολύ επιδραστικός παίκτης στο γήπεδο ενώ ο Σβαμπ εκτός του ότι αμυντικά είναι καλύτερος κερδίζει το πέναλτι στο πιο κρίσιμο σημείο. Τέλος ο Σάστρε εξουδετερώνει πλήρως την αριστερή πλευρά του Άρη. Στο δεύτερο ημίχρονο η παθητική αντιμετώπιση του παιχνιδιού από πλευράς Άρη δίνει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να αρχίζει να χτίζει παιχνίδι.

Ο κακός στο πρώτο ημίχρονο Σοάρες, βελτιώνετε κατά πολύ στο δεύτερο μέρος με τη συνδρομή του Τάισον και βγάζει κατ’ ουσία ασίστ στον Ζίφκοβιτς που πετυχαίνει ένα από τα πιο πολύτιμα γκολ του φετινού πρωταθλήματος. Σωστή αποδεικνύεται και η αλλαγή του Μπράντον αφού εκτός από τη συνεχή πίεση και την αμυντική προσφορά επ ουδενί δε ρισκάρει κανείς μια υποτροπή για τον Ολιβέιρα. Έτσι πως εξελισσόταν το παιχνίδι ήταν πιο πιθανό να πετύχει ο ΠΑΟΚ το 1-3 παρά να γίνει το 2-2.

Όμως με ευθύνη των ανθρώπων του Άρη και του Καρυπίδη που θέλησε να γίνει Μαρινάκης και κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, το ματς διακόπηκε για πολύ ώρα κάτι που ήταν φυσικά σε βάρος του Άρη. Οι κίτρινοι τα τελευταία χρόνια έφυγαν αρκετές φορές με θετικό αποτέλεσμα από την Τούμπα κι όμως δε συνέβη το παραμικρό. Ο Άρης βέβαια πρέπει να συνεχίσει να κυνηγά τα αποτελέσματα γιατί κινδυνεύει να μείνει εκτός από έναν παντελώς αδιάφορο Βόλο. Τέλος ο διαιτητής έχασε την αποβολή του Καμαρά ενώ το VAR δεν τον διόρθωσε διότι η αγκωνιά ήταν αφότου είχε τελειώσει η φάση. Συμπερασματικά αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική τότε όλα θα μοιάζουν να αρχίζουν ξανά. Θα το αντέξει αυτό το ΠΟΚ;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.