Σάστρε: «Μπορούμε ακόμη καλύτερα κι αυτό είναι πρόκληση για εμάς»

Metrosport Team09 Μαρτίου 2023

Συνέντευξη στους Κώστα Πετρωτό, Γιώργο Ζαΐρη

Από τους πλέον φορμαρισμένους παίκτες του ΠΑΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ο Γιοάν Σάστρε. Ο Ισπανός μπακ αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά στην Λαμία και σημείωσε και ένα ωραίο γκολ. Το metrosport.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του μετά τον αγώνα και ο 26χρονος μπακ είχε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να μας πει,

Αναλυτικά για το αν τα 11 γκολ που σημείωσε ο ΠΑΟΚ στα δύο τελευταία ματς δείχνουν πόσο φορμαρισμένη είναι η ομάδα: «Νομίζω ότι ειναι ξεκάθαρο πως βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση, όχι μόνο από τα γκολ αλλά από την εικόνα μας στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα και στο ματς στα Γιάννενα που δεν κερδίσαμε, πάλι ήμασταν καλοί και είχαμε φάσεις για γκολ. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί μπαίνουμε σε ένα κρίσιμο κομμάτι της σεζόν. Προετοιμάζουμε καλά τα παιχνίδια, προπονούμαστε καλά και μας βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε αρχίσει να βρισκόμαστε στον αγωνιστικό χώρο, αισθανόμαστε άνετα μέσα στο γήπεδο και αυτό βγαίνει και στην εικόνα μας προς τους οπαδούς μας και προς όλους. Μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο και είναι μια ακόμα πρόκληση αυτό για εμας».

Για το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Λαμία: «Αισθάνομαι εξαιρετικά, όχι μόνο για το γκολ αλλά και για την νίκη. Πάντα προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται σε όλους τους τομείς. Όταν πρέπει να κάνουμε άμυνα, θα κάνουμε άμυνα και όποτε πρέπει να παίξουμε επιθετικά, θα βγούμε στην επίθεση. Σημασία έχει να υπάρχει στην ομάδα ισορροπία. Πάντα υπάρχει μια παραπάνω ευχαρίστηση όταν πετυχαίνεις γκολ, αλλά η μεγαλύτερη ευχαρίστηση που είναι πάνω και από το να σκοράρεις, είναι να κερδίζεις».

Για την χρησιμοποίησή του σε ρόλο αριστερού μπακ: «Στο παρελθόν έχω παίξει κάποια παιχνίδια ως αριστερό μπακ, ο προπονητής το γνώριζε αυτό και με έβαλε να παίξει στην απέναντι πλευρά από ότι αγωνίζομαι συνήθως. Οπουδήποτε μου ζήτησει να παίξω, οπουδήποτε χρειαστεί να αγωνιστώ, θα μπω και θα τα δώσω όλα για την ομάδα».

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ σε έκτο τελικό Κυπέλλου τα τελευταία επτά χρόνια: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα η πρόκριση στον τελικό. Πήραμε μια σημαντική νίκη, ένα καλό προβάδισμα αλλά υπάρχει και μια ρεβάνς ακόμα μπροστά μας. Πρέπει να προετοιμαστούμε και για εκείνο το παιχνίδι όταν έρθει η ώρα. Όταν περάσουμε και επίσημα στον τελικό τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Όπως και να έχει πάντως, πάντα είναι τέλειο να μπορείς να διεκδικείς τρόπαιο και να παίζεις σε τέτοιου είδους παιχνίδια όπως οι τελικοί. Αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί κάτι, έχουμε ένα ματς ακομα με την Λαμία στην έδρα μας και μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Για την΄διαρκή βελτίωση της ομάδας: «Εμείς πάντα προετοιμαζόμαστε 100% για τα παιχνίδια. Πάμε με θετική προσέγγιση στους αγώνες ανεξαρτήτως αντιπάλου και αρχίζουμε πάντα με μεγάλη ένταση. Παντα προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα που δεν αρέσουν, ο στόχος μας ειναι να ειμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έχουμε βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, έχουμε αρχίσει να βρισκόμαστε στο γήπεδο και αυτό φαίνεται. Υπάρχουν ακόμα και άλλα περιθώρια βελτίωσης στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν που έχουμε μπροστά μας σημαντικά παιχνίδια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.