Προς κατάργηση οδεύει το αυτοτελές πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης, όταν δεν προκύπτει υποχρέωση πληρωμής φόρου από αυτήν! Πρόκειται για την άρση ενός τυπολατρικού μέτρου που επεβλήθηκε την εποχή των Μνημονίων, και το οποίο επέβαλε μια δυσανάλογα βαριά ποινή («κατά κεφαλήν» 100 ευρώ … ακατέβατα) ακόμα και για ένα λεπτό καθυστέρησης υποβολής δηλώσεων -εν αγνοία κάποιες φορές ή χωρίς ευθύνη καν του υπόχρεου- και για μηδενικό ποσό φόρου.
Όπως αποκάλυψε το newmoney.gr προωθείται ήδη διάταξη που καταργεί το πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων, εφόσον έχουν δηλωθεί στη φορολογία εισοδήματος. Απαλλάσσεται δηλαδή η τυπική παράλειψη πληροφοριακού χαρακτήρα, εφόσον τα έσοδα έχουν ήδη δηλωθεί και φορολογηθεί κανονικά. Τα σχετικά πρόστιμα ακυρώνονται ή, εφόσον έχουν εισπραχθεί, συμψηφίζονται ή επιστρέφονται κατά περίπτωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ακύρωση των προστίμων για εκπρόθεσμες δηλώσεις, θα επεκταθεί σε όλες τις περιπτώσεις που δεν γλιτώνει φόρο ο πολίτης! Σχετική διάταξη θα περιληφθεί πιθανότατα στο ίδιο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα προβλέπει τις ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων. Θα υιοθετηθεί έτσι η νομολογία των αποφάσεων της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ, που αποκαθιστούν τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της αναλογικότητος των ποινών στο δημόσιο.
www.Protothema.gr
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαγράφονται πρόστιμα 100 ευρώ για εκπρόθεσμες δηλώσεις – Επιστρέφει λεφτά η Εφορία
Metrosport Team06 Μαρτίου 2023
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Προτείνουμε
-
Βόλεϊ-League Cup: Το φιάσκο με τον τελικό-Άλλαξε κανάλι εν ώρα διεξαγωγής! 05 Δεκεμβρίου 2025
-
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Ο Ατανασίεβιτς χάρισε τον πρώτο τίτλο στους «ερυθρόλευκους» 05 Δεκεμβρίου 2025
-
Βαλαώρας: «Η ΑΕΛ από το κακό στο χειρότερο, στο γήπεδο με κρύα καρδιά» 05 Δεκεμβρίου 2025
-
Μουντιάλ 2026: LIVE STREAMING η κλήρωση των ομίλων 05 Δεκεμβρίου 2025
-
Επαναλειτουργεί νωρίτερα το Μετρό Θεσσαλονίκης: Τι αλλάζει στο ωράριο 05 Δεκεμβρίου 2025
-
ΑΣ Άρης: «7.000 ενεργά μέλη και συνεχίζουμε!» 05 Δεκεμβρίου 2025
-
Νέο VIDEO-Τρακτέρ κάνει όπισθεν με υπερβολική ταχύτητα: «Πάτα τον» 05 Δεκεμβρίου 2025
-
Βόλεϊ-Λιγκ Καπ: Η στιγμή που έπεσαν τα φώτα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός! 05 Δεκεμβρίου 2025