Ο Καμαρά και το επιθετικό πλάνο για Νίκαια

Metrosport Team03 Φεβρουαρίου 2023

Ανεξαρτήτως συνθηκών, εμποδίων και δυναμικής αντιπάλου, πλέον για τον Αρη είναι απαραίτητο να μαζέψει βαθμούς για να «κόψει» τις γλώσσες της αμφισβήτησης και να υλοποιήσει τον εναπομείναντα στόχο της Ευρώπης. Τόσο οριακό είναι το παιχνίδι στη Νίκαια με τον Ιωνικό όπου ο Αλαν Πάρντιου έχει προετοιμάσει και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά για να τον ρίξει στη μάχη.

Οι κινήσεις ενίσχυσης των ομάδων που βρίσκονται κάτω από την 5η θέση υποδηλώνουν και τις προθέσεις τους ενόψει της συνέχειας του Πρωταθλήματος. Για τον Αρη είναι απαραίτητο να… καθαρίσει άμεσα, να διασφαλίσει το πλεονέκτημα για την υλοποίηση του εναπομείναντα στόχου της εξασφάλισης της ευρωπαϊκής συμμετοχής και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να σταματήσει τα λάθη. Για παράδειγμα, ο αυριανός αγώνας στη Νίκαια με τον Ιωνικό θα πρέπει να σηματοδοτήσει την επιστροφή στις νίκες. Κι ας έχει αλλάξει προπονητή ο αντίπαλος ή ενισχυθεί με την απόκτηση αρκετών παικτών. Για τους «κίτρινους» είναι αναγκαίο να φύγουν με τους βαθμούς της νίκης και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εξασφάλισης διαφοράς από τους υπόλοιπους μειώνοντας παράλληλα κι αυτή που τους χωρίζει από την πρώτη τετράδα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Αλαν Πάρντιου προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση επιθετικού πλάνου κι αυτό προβλέπει τη χρησιμοποίηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Το σχέδιο του Βρετανού τεχνικού θα φέρει τον Μαυριτανό στην κορυφή της επίθεσης δίχως επί του παρόντος να διαφαίνεται αλλαγή σχήματος. Δηλαδή, ο Αντρε Γκρέι δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα. Για τον άξονα της μεσαίας γραμμής, απόντος του Πίτερ Ετέμπο ο Σέικ Ντουκουρέ θα χρειαστεί να «σφίξει τα δόντια» καθώς θα έχει ρόλο κόφτη. Το ενδεχόμενο συνύπαρξης με τους Νταρίντα, Νταμπό συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες κι έκανε κακό παιχνίδι ο τελευταίος στον αγώνα με την ΑΕΚ. Σε αυτό το σενάριο ο Ματέο Γκαρσία θα τοποθετηθεί στα άκρα έχοντας απέναντι του τον Χουάν Ιτούρμπε. Στη δε αμυντική τετράδα δεν προβλέπονται αλλαγές, ίσως υπάρξει μία με τη χρησιμοποίηση του Μαζικού αντί του Πίρσμαν. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι δοκιμάστηκε σχήμα με τον Μαζικού στη θέση του αριστερού ακραίου χαφ και τον Ματέο Γκαρσία στον άξονα αντί του Μπριάν Νταμπό, αλλά αυτό δεν έχει πολλές πιθανότητες καθώς ο Πάρντιου θέλει να θωρακίσει και την άμυνά του. Θεωρεί επίσης ότι η ομάδα του θα βρει χώρους στο γήπεδο για να χτυπήσει στο transition παιχνίδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.