Κλώτσησε ευκαιρίες, πιέστηκε και αγχώθηκε, αντέδρασε όμως και απέφυγε το... «στήσιμο»

Δημήτρης Μπούζας31 Ιανουαρίου 2023

Πείτε μου εσείς τι συμπεράσματα βγάλατε από την «συμπεριφορά» του Διαμαντόπουλου στο χθεσινό παιχνίδι και συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο νομιμοποίησε ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Και όταν λέμε ανύπαρκτο, το εννοούμε σε απόλυτο βαθμό, από τη στιγμή που τον κάλεσε το VAR για να δει τι ακριβώς είχε συμβεί. Οι πολλές επαναλήψεις από το συνδρομητικό, με αφορμή τη διαφωνία του VAR, έδωσαν την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να διαπιστώσει ότι δεν υπήρξε ούτε υποψία παράβασης.

Ηταν μια ολοκάθαρη διεκδίκηση της μπάλας του Κοτάρσκι, που την κέρδισε καθαρά από τον αντίπαλο του, ο οποίος στη συνέχεια βούτηξε μόνος του. Θα μπορούσε ο Διαμαντόπουλος να δικαιολογήσει την βιαστική του απόφαση, αν δεν έβλεπε αυτό που είδαμε όλοι, όταν τον κάλεσε το VAR. Δεν το έκανε, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες που υπήρχαν για τον ορισμό του, γνωστού όντως ότι ο περί ου ο λόγος, αναφέρεται στον χώρο της διαιτησίας σαν ένα από τα πλέον έμπιστα και πολύτιμα εργαλεία της παράγκας. Ταγμένος ολόψυχα στο μπλοκ των Ελλήνων διαιτητών που επηρεάζονται από το λιμάνι. Και λέμε ότι θα μπορούσε να αλλάξει πολύ εύκολα απόφαση και να διαψεύσει τις όποιες υποψίες υπήρχαν για αυτή την φάση, επειδή η πρώτη εικόνα που σχημάτιζε κανείς όταν την έβλεπε, γιατί ήταν λίγο δύσκολη, μπορούσε να τον παρασύρει σε αυτό το λάθος.

Οι οργισμένες δηλώσεις του Λουτσέσκου μετά την λήξη του αγώνα για τον διαρκή πόλεμο που υφίσταται ο ΠΑΟΚ από περίεργους διαιτητές, είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Ο Ρουμάνος κόουτς έχει αγανακτήσει στην κυριολεξία, διαπιστώνοντας ότι αυτή η τακτική συνεχίζεται και αποσκοπεί στην πρόκληση εμποδίων, με συνέπεια να υπάρχουν «ληστείες» βαθμών αλλα και τίτλων. Ο επίσημος ΠΑΟΚ σαφέστατα γνώριζε το «βιογραφικό» του Διαμαντόπουλου. Όμως πιστεύουμε πως δεν προχώρησε σε κάποιες διαμαρτυρίες για τον ορισμό του, ελπίζοντας πως σαν διεθνής δεν θα αποτολμούσε να εκτεθεί μέσα στην Τούμπα.

Πάμε όμως παρακάτω. Χθες ο Λουτσέσκου ως όφειλε, επιχείρησε μια διαχείριση του ρόστερ που θα του επιτρέπει να ξεκουράσει παίκτες, ιδιαίτερα μετά από τη μεγάλη προσπάθεια των τριών αγώνων με τον Παναθηναϊκό και ενόψει της αναμέτρησης του με την ομάδα του δημοσίου. Οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν φάνηκαν αποφασισμένοι να διατηρήσουν τα «κεκτημένα». Είναι αλήθεια πως δυσκολεύτηκαν, ωστόσο τα κατάφεραν. Χωρίς να υπολογίζουμε το πέναλτι – μούφα που επιστράτευσε ο Διαμαντόπουλος, υπήρξαν και κάποιες άλλες περιπτώσεις όπως οι κλασικές άχαστες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να απομακρύνουν την πίεση και το άγχος.

Το ότι ήταν καλύτερος ο ΠΑΟΚ δεν χωράει αμφιβολία. Οπως επίσης και ότι κάποιοι από τους παίκτες του δεν βρέθηκαν και στην καλύτερη τους μέρα. Ομως το ότι προσπάθησαν και κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον κίνδυνο που διαφάνηκε με ένα πιθανό «στήσιμο», είναι κάτι που επιβάλλεται να εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Κορυφαίος παίκτης ο νεαρός Ντάντας, που μαζί με τον Κουλιεράκη πρωταγωνίστησαν στη χθεσινή νίκη. Καθάρισαν δηλαδή με δυο λόγια για όλους οι «πιτσιρικάδες». Δεν έχει ευθύνη για τα γκολ ο Κοτάρσκι. Το ένα προήλθε από το ανύπαρκτο πέναλτι και το άλλο μετά από κόντρα σε πόδι συμπαίκτη του. Θετικότατη η εμφάνιση του Κάργα, με τον έμπειρο αμυντικό να έχει συμμετοχή στα δύο γκολ της ομάδας του. Στο πρώτο με την ωραία κάθετη στον Νάρεϊ και στο τρίτο, με την έξυπνη κεφαλιά – ασίστ στον Κουλιεράκη. Εντυπωσιακή η προσαρμογή του Τάισον. Κοντρολαρισμένος και έμπειρος παίκτης, με βοήθειες και στην άμυνα και έξυπνες διεισδύσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.