Δολοφονία Άλκη Καμπανού - Συνήγορος κατηγορουμένων: «Υπάρχει πιθανον ομερτά, οι πελάτες μου μετάνιωσαν»

Metrosport Team18 Ιανουαρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε o Kώστας Τσάκος που είναι συνήγορος δύο κατηγορουμένων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Και ήταν αποκαλυπτικός σε όλα όσα είπε.

- Υπάρχει έκφραση συγγνώμης προς τους γονείς;

“Εννοείται πως υπάρχει. Δεν είχαν δικαίωμα οι κατηγορούμενοι να εκφραστούν. Όσον αφορά τους δικούς μου εντολείς, θα εκφραστεί η συγγνώμη. Θλίβονται, ζητούν συγγνώμη από την οικογένεια και ζητούν να κριθούν για τις πράξεις που έκανε ο κάθε ένας. Δεν θα ήθελα να πω τα ονόματά τους στο ραδιόφωνο.  Στα πλαίσια της υπεράσπισης τους, τους έχω συναντήσει από τον Σεπτέμβριο. Τρεις φορές τον έναν και τέσσερις τον άλλον.  Ναι έχουν μετανιώσει για ότι έγινε. Είναι συγκλονισμένοι, είναι μετανιωμένοι, αντιλαμβάνονται πως θα βρίσκονται στην φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι και ανθρώπινο. Εδώ χάθηκε μία ζωή.


Σε ότι αφορά τους δύο εντολείς μου, υπάρχει ειλικρινή μεταμέλεια. Δεν μπορώ αλλιώς να σας το εξηγήσω. Δηλώνουν ένοχοι για την παρουσία τους εκεί. Έχουν τους ισχυρισμούς τους. Ο ένας χτύπησε το ένα παιδί, ο άλλος χτύπησε το άλλο παιδί, δεν χτύπησαν όμως τον Άλκη. Ελπίζω να φθάσει το δικαστήριο στο ορθό συμπέρασμα. Και για την μνήμη και για την δικαίωση των οικογενειών τους, πρέπει να αποδειχθεί ποιος έκανε τι.

Όχι δεν γνωρίζουν οι πελάτες μου, ποιος έκανε τα καίρια χτυπήματα στον Άλκη. Εγώ προσωπικά τους πιστεύω. Σίγουρα ξέρει αυτός που έκανε το καίριο χτύπημα. Κανονικά πρέπει να μιλήσουν, όσοι γνωρίζουν”.

- Υπάρχει μία ομερτά;

“Είμαι ειλικρινής, όταν δεν έχει μιλήσει κανείς, δεν μπορεί να μην πει ότι δεν υπάρχει ομερτά. Όλα συνέβησαν μέσα σε 66 δευτερόλεπτα. Μπορεί μεταξύ τους να το συζητάνε. Εγώ ευελπιστώ ότι στο δικαστήριο θα χυθεί άπλετο φως και θα μιλήσουν. Εγώ θεωρώ ότι εάν ξέρουν, δεν τιμά κανέναν. Δεν βοηθείται κάποιος. Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία σε συνδυασμό με την διαδικασία, μπορούν να μιλήσουν κάποιοι και να φανεί τι έκανε ο κάθε ένας. Μπορούν να αποδείξουν ότι κάποιος δεν έκανε κάτι. Κάποια πράγματα έχουν επικυρωθεί, δηλαδή τι έφερε ο κάθε ένας πάνω του, είναι στοιχεία. Το δικαστήριο μας κοινοποίησε τις επόμενες 23 συνεδριάσεις του, μέχρι το τέλος Μαρτίου. Και οι ένορκοι θα έχουν άποψη, με όλα τα επιχειρήματα. Όλα θα έρθουν στο φως. Είμαι σίγουρος πως θα εκδοθεί μία δίκαιη απόφαση. Ο μακαρίτης έχει δικαιωθεί, πρέπει να δικαιωθεί με την ορθή απόφαση”.


- Ο κ. Κούγιας μίλησε για εγκληματική οργάνωση… συμφωνείτε ή όχι;

“Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι, δεν έχω την ίδια άποψη και δεν την έχει και η δικαιοσύνη μέχρι αυτή την στιγμή. Δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία γιατί δεν υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο. Πρέπει να υπάρχουν στοιχεία που να τους αποδώσει ένα τέτοιο αδίκημα. Ακόμη κι αν είναι έτσι, δεν θα δικαστεί σε αυτό το δικαστήριο. Οι άνθρωποι είναι κρατούμενοι ήδη για 12 μήνες. Σε ότι αφορά την ουσία, δεν έχει εισαχθεί στην υπόθεση, κάποιο νέο αποδεικτικό στοιχείο. Δεν στοιχειοθετείτε εγκληματική οργάνωση. Επίσης να πω το εξής: Απευθυνόμενος σε όλους. Ας είναι αυτό το τελευταίο αίμα που χύνεται. Και η δίκη να γίνει σε ένα πλαίσιο που θα φέρει ειρήνευση. Δυστυχώς τα πράγματα ειρηνεύουν μετά από μία μεγάλη καταστροφή. Αυτή είναι μία μεγάλη ευχή. Και οι πράξεις μας να συμπορεύονται με αυτή την ευχή”.






Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.