Ο Λουτσέσκου «φωνάζει»... διακριτικά την αδυναμία του ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός15 Ιανουαρίου 2023

Είναι πολλοί οι χαμένοι βαθμοί για τον ΠΑΟΚ. Από τους 54 μάξιμουμ που θα μπορούσε να είχε κερδίσει στα 18 παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα στο Πρωτάθλημα, έχει πάρει μόλις 36, άρα έχει απώλεια 18 βαθμών. Αυτοί επιμερίζονται σε 12 χαμένους από έξι ισοπαλίες (δυο με ΟΦΗ, μία με Αρη, μία με Λεβαδειακό, μία με Ατρόμητο και μία με Αστέρα) και δύο ήττες (με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και την ΑΕΚ στην Αγια-Σοφιά.


Το χθεσινό 0-0 με τον ΟΦΗ στην Τούμπα «πόνεσε» πολύ κι αυτό γιατί η ομάδα του ΠΑΟΚ είχε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να μειώσει την διαφορά από πρώτη και δεύτερη θέση και χθες είχε την ευκαιρία, έστω και προσωρινά, να πιάσει την ΑΕΚ στην βαθμολογία.

Τι έγινε και δεν μπόρεσε ο ΠΑΟΚ να νικήσει; Πολλά μπορούν να ειπωθούν, ωστόσο, υπάρχει ένα στατιστικό που μάλλον εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί υπήρχε αφλογιστία. Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε 13/51 πετυχημένα γεμίσματα και αυτό αποτελεί μακράν την μεγαλύτερη επίδοση σε γεμίσματα στα φετινά ματς του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Όταν, λοιπόν, κάνει μία ομάδα αυτόν τον αριθμό γεμισμάτων, σημαίνει ότι της λείπει και ένας φορ περιοχής, προφανώς σε καλύτερη ηλικία για να ηγηθεί της προσπάθειας. Ή για να το «απλώσουμε» λίγο, λείπει παίκτης που θα κάνει την ποιοτική τελική ενέργεια.

Ακόμη και ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ το παραδέχθηκε έμμεσα και μέσα από ένα άθελο κοντράστ στις δηλώσεις του. Όταν ρωτήθηκε για το αν λείπει ένας φορ εκτελεστής προέτρεψε καλύτερα όλοι να εστιάσουν στους παίκτες που ήδη έχει στις τάξεις της η ομάδα, γατί έχουν κάνει πάρα πολλή δουλειά από την αρχή της σεζόν και συνεχώς βελτιώνονται. Με διαφορά δευτερολέπτων, ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε και στην προσθήκη του Τάισον στο ρόστερ, τονίζοντας ότι θα ήθελε να τον είχε μαζί του χθες στον πάγκο για να τον χρησιμοποιήσει έστω ένα τέταρτο, γιατί έχει το εύκολο γκολ και την εύκολη ασίστ.

Αν, λοιπόν, η ομάδα ήταν πλήρης, γιατί «καιγόταν» τόσο πολύ πλέον ο Λουτσέσκου να βρει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του και θα έριχνε για έναν τέταρτο τον Τάισπν στο ματς για να σκοράρει, ακόμη κι αν ο Βραζιλιάνος δεν είχε κάνει καλά-καλά μία προπόνηση;

Ο 53χρονος τεχνικός είπε την αλήθεια με την ατάκα για τον Βραζιλιάνο δεν ήθελε όμως να μιλήσει ευθέως για την ανάγκη απόκτησης γκολτζή πολύ απλά γιατί ήθελε να κρατήσει και τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και να μην πιέσει παραπάνω από όσο το κάνει σε εσωτερικά μίτινγκ την ΠΑΕ.

Αλλωστε, δεν έχει νόημα να βγαίνει δημόσια κάθε τρεις και λίγο και να μιλάει πολύ για μεταγραφικά. Προφανώς, ο Ρουμάνος τεχνικός που έχει συχνή πυκνή επικοινωνία με τον Σαββίδη προσπαθεί αυτό το διάστημα να παίρνει ό,τι καλύτερο μπορεί από την ομάδα, να προσθέτει παίκτες στο ρόστερ (όπως έκανε και με τους πιτσιρικάδες Τζίμα και Σελιμάι), περιμένοντας να έρθουν και οι μεταγραφές γα να συνεχίσει η ομάδα να εξελίσσεται.

Επιπλέον, μερικά συμπεράσματα από το ματς:

-Ο Κωνσταντέλιας πρέπει να βάλει και τα γκολ στις εμφανίσεις του. Χθες είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά δεν εκτέλεσε σωστά. Ενδεχομένως να αγχώνεται γιατί δεν πέτυχε το παρθενικό του με την πρώτη ομάδα, θα του έρθει όμως, δεν χρειάζεται να πιέζεται παραπάνω.

-Ο Τάισον είναι απαραίτητος για να αποκτήσει η επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ περισσότερες εναλλακτικές στο… απρόβλεπο. Η τριάδα Αντρίγια-Κωνσταντέλια-Νάρεϊ μαρκάρίστηκε Καβαιλκάλα.

Τέλος ο ΠΑΟΚ έχει την Τετάρτη τον πρώτο προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και πρέπει να φανεί αποτελεσματικός στην έδρα του.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.