Με τον Τάισον και έναν ακόμη της ίδιας αξίας μπορεί πολλά

Δημήτρης Μπούζας12 Ιανουαρίου 2023

Το... τυπικής διαδικασίας χθεσινό παιχνίδι, με την επισφράγιση της πρόκρισης, πρόσθεσε δύο προβλήματα και ανησυχίες με τους τραυματισμούς του Λύρατζη και του Φελίπε Σοάρες, αλλά και την θετική εικόνα του νεαρού Τζήμα.

Δεν ξέρω αν ο Λουτσέσκου περίμενε να δει κάτι ιδιαίτερο στο χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου. Οπως εξελίχθηκε ωστόσο, μάλλον θα τον στεναχώρησε γιατί πέρα από την προδιαγεγραμμένη εύκολη επικράτηση και πρόκριση, είδε δύο σοβαρά (;) - όπως από την πρώτη στιγμή τουλάχιστον φάνηκε – προβλήματα, με τους αντίστοιχους τραυματισμούς πολύτιμων παικτών όπως ο Λύρατζης αλλά και ο Φελίπε Σοάρες. Ενόψει του πολύ δύσκολου προγράμματος που περιμένει η ομάδα του, είναι κάτι που ασφαλώς τον προβληματίζει. Χαρακτηρίσαμε σοβαρούς και τους δύο τραυματισμούς, γιατί με την πρώτη εικόνα έδειξαν πως δύσκολα θα μπορούσε κανείς να περιμένει και από τους δύο να βοηθήσουν από το επόμενο παιχνίδι.

 Όπως αναφέραμε παραπάνω, το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν πρόσφερε τις όποιες συγκινήσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν, από τη στιγμή που όλα είχαν κριθεί στο πρώτο. Οσο για τον Ραζβάν, ασφαλώς κράτησε την πρόκριση σαν ένα θετικό ακόμη βήμα, με το οποίο προσεγγίζει η ομάδα του, τον έναν από τους δύο στόχους της. Από την πρώτη στιγμή ο Ρουμάνος κόουτς το συγκεκριμένο παιχνίδι το εξέλαβε σαν μια ευκαιρία για να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς του που τράβηξαν πολύ κουπί ως τώρα, αλλά και για να διαπιστώσει τι μπορεί να περιμένει από κάποιες εφεδρείες, αλλά και ταλαντούχους νεαρούς. Προσωπικά πιστεύω πως δεν πήρε και πολλά πράγματα, ή μάλλον πήρε τα ίδια... από τους ίδιους. Αν όμως κάτι ξεχώρισε, ήταν η έστω και ολιγόλεπτη παρουσία του νεαρού και αδιαμφισβήτητα ταλαντούχου Τζήμα και η θετική εικόνα του έμπειρου Κάργα. 

Αφήνοντας ως εκ τούτου στην άκρη τη χθεσινή αναμέτρηση, είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ, η οποία ξεκίνησε (θέλουμε να πιστεύουμε πως θα συνεχιστεί), με μία εξαιρετική κίνηση. Η μεταγραφή του Τάισον προσδίδει ιδιαίτερο βάθος και ποιότητα στο ρόστερ, σε μια στιγμή που αρχίζει η σκληρή μάχη προσέγγισης της κορυφής και κατάκτησης διακρίσεων. Ήδη όπως διαπιστώνεται πολύ εύκολα, οι ομάδες της κορυφής έχουν επιδοθεί σε ένα χειμερινό μεταγραφικό σαφάρι, επιδιώκοντας να ισχυροποιηθούν και να διεκδικήσουν με τις πιο μεγάλες αξιώσεις, ότι έχουν για στόχο τους. 

Ο Τάισον δίνει επίπεδο και ποιότητα. Επίσης ισχύ και κίνητρα. Αυτό το τελευταίο ας το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι αρμόδιοι, αναλογιζόμενοι πως με έναν ακόμη παίκτη του ίδιου επιπέδου, πόσο πιο εύκολο θα γίνει το να πλησιάσεις την κορυφή. Αξίζει τον κόπο (αν θέλετε κάποιοι και την θυσία) να περάσει το κατώφλι της Τούμπας μετά τον πολύπειρο Βραζιλιάνο, ένας ακόμη παίκτης της αξίας του. Ο μεταγραφικός πυρετός όσων ανταγωνίζονται στα ρετιρέ, δείχνει ότι από εδώ και πέρα η μάχη θα είναι πολύ σκληρή.

Τώρα για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την απόπειρα δωροδοκίας του αρχηγού της ομάδας του Βόλου, την οποία ο Αχιλλέας Μπέος την έχει περιέργως μεταλλάξει σε σάκο του μποξ με τις αμφιλεγόμενες συμπεριφορές του, μην ασχολείστε. Και να υπήρχε κάτι το σοβαρό, τι περιμένατε να γίνει; Εδώ καραμπινάτες ιστορίες όπως το ανεπανάληπτο στήσιμο Ολυμπιακού – Βέροιας, ενταφιάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και θα σκαλώσουν στη χαζομάρα ενός φελλού μάνατζερ;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.