Ο Τσιτσιπάς θυμάται τις «επικές» νίκες απέναντι σε Φέντερερ και Ναδάλ (vid)

Metrosport Team09 Ιανουαρίου 2023

Σε βίντεο στο κανάλι του Australian Open στο YouTube , ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μιλάει για τους θριάμβους του 2019 και 2021, κόντρα στους Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ. 

Αν κάποιος ρωτήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά για το ποια είναι η σημαντικότερη νίκη της καριέρας του, η απάντηση παραμένει πάντα η ίδια.

Είναι το παιχνίδι του 2019 εναντίον του Φέντερερ, στο Australian Open. Ενα ματς όπου κέρδισε το ίνδαλμά του και ίσως ένιωσε για πρώτη φορά για τα καλά, ότι μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση ενός grand slam.

Σε ένα βίντεο για λογαριασμό των διοργανωτών, αναφέρθηκε αρχικά για την παρουσία του στη Μελβούρνη, λέγοντας πως «νιώθω πολύ άνετα εδώ. Είναι σαν στο σπίτι μου. Το όνειρό μου είναι να γίνω η καλύτερη έκδοση του εαυτού μου. Είμαι κοντά και στη σωστή κατεύθυνση».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας του στο slam κα είπε εκείνο το μάτς με τον Φέντερερ το 2019. 

«Ηταν το πιο σημαντικό μου παιχνίδι εδώ. Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Άκουγα στο κεφάλι μου τις φωνές του κόσμου στις 2 τα ξημερώματα» λέει χαρακτηριστικά ο Στέφανος.

Επίσης, γίνεται αναφορά και στην άλλη μεγάλη του νίκη επί του Ναδάλ το 2021, η οποία ήρθε μάλιστα με ανατροπή από 0-2 σετ.

«Γύρισα από το 0-2, όπου χρειάστηκε να καταβάλω τεράστια προσπάθεια και συγκέντρωση για να το πετύχω. Ηταν απίστευτο comeback. Δεν είχα ξανά τέτοια επιστροφή στην καριέρα μου» είπε χαρακτηριστικά, ενώ κλείνοντας τόνισε πως «το όνειρό μου είναι να γίνω ο καλύτερος τενίστας και είμαι κοντά σε αυτό. Κινούμαι στη σωστή κατεύθυνση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.