2022: Ένας χρόνος βαρυφορτωμένος ανισονομία και θλιβερό παρασκήνιο

Δημήτρης Μπούζας04 Ιανουαρίου 2023

«Έφυγε» και να μην ξαναγυρίσει. Ηταν ανυπόφορη η δυσοσμία του. Η οποία διεκόπη μόνον κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Απάτες, νταβατζιλίκια, παράνομες δράσεις και σκανδαλώδης ασυλία, «χτύπησαν κόκκινο» στο χρόνο που πέρασε. 


Ευτυχώς που μεσολάβησε το Μουντιάλ. Δεν θα αντέχαμε περισσότερο! Για κάποιο διάστημα απομακρυνθήκαμε απο τις αναθυμιάσεις του βόθρου που κάποιοι (γνωστοί και μη εξαιρετέοι) φρόντισαν να κρατήσουν το καπάκι του ανοιχτό, στη διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κόπηκε η ανάσα μας από την κακοφορμισμένη δυσοσμία των βοθρολυμάτων. 

Ευεργετική ως εκ τούτου ήταν η διακοπή από το Καταριανό και εξαιρετικά πετυχημένο Μουντιάλ. Μέχρις ενός σημείου μας βοήθησε όχι μόνο να απομακρυνθούμε από τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις, αλλά και να σπρώξουμε προς τα πίσω και να πετάξουμε στα σκουπίδια, ότι από τα όσα θλιβερά και ανομολόγητα είδαμε να συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου μας. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις, επιχειρώντας να αναφερθείς - έστω και επιγραμματικά – σε όλα όσα για μια ακόμη χρονιά κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και το ίδιο αμείωτη την εμετική μας διάθεση, για τις δραστηριότητες ενός «κυκλώματος» που φροντίζει να διατηρεί σε επίπεδο... υπογείου και συνθήκες υπονόμου και τον χώρο, αλλά και τους θεσμούς. Και τι δεν «ζήσαμε» το 2022! 


Ας ξεκινήσουμε από το νταβατζιλίκι και το τσατσιλίκι, ώστε να επαναπροσληφθεί ως διπλοθεσίτης, ο απολυθής τοποτηρητής του λιμανιού αρχιδιαιτητής Κλάτενμπεργκ. Να πληρώνει δηλαδή ο ελληνικός λαός έναν νταραβερτζή αυτοκόλλητο γιατί το γούσταρε κάποιος... λεβέντης. Να περάσουμε στην αξεπέραστη ωστόσο και ανέντιμη κι επικίνδυνη συμπεριφορά κάποιων εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκα, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι συστοιχήθηκαν σε μια απόφαση, την οποία στήριξαν με τον λόγο της τιμής τους και εν μία νυχτί να πουλήσουν τον άνθρωπο που επέλεξαν και να υποδείξουν άλλον, με εντολή κάποιου μεγαλόσχημου που διαφεντεύει τον χώρο. Μη ρωτάτε ποιον κι αυτό γιατί δεν έχει σημασία. Άλλωστε η ευθύνη δεν βαραίνει τον συγκεκριμένο, αλλά εκείνους που δεν φρόντισαν να υπερασπιστούν το ελάχιστο, την αξιοπρέπεια τους. Αποφάσισαν για τους... δικούς τους (γνωστούς... και κατανοητούς) λόγους, από λογωτιμήτες να γίνουν πεμπτοφαλαγγίτες.

Προχωρώντας παρακάτω θα χρειαστεί να σταθούμε και να ρωτήσουμε ποια ήταν η αντίδραση των υπευθύνων, όταν επισήμως τους δόθηκαν από τις διεθνείς και καθ ύλην αρμόδιες Αρχές τα πορίσματα για τους 40 στημμένους αγώνες του προηγούμενου πρωταθλήματος. Απολύτως καμία. Πήραν το φτυάρι και μαζί με όλα τα άλλα σκάνδαλα και παρασκηνιακά άθλια, τα έθαψαν. Οπως και τα τόσα άλλα αντίστοιχα του παρελθόντος.

Η χρονιά κύλησε μέσα σε συγκαλύψεις, η μία να διαδέχεται την άλλη. Ο τρισμέγιστος πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής (Σούπερ Λίγκας) γράφοντας στα παλιά του παπούτσια τους πάντες και τα πάντα, βγάζει μόνος του, τις υπογράφει και τις δημοσιοποιεί, ανακοινώσεις με αποφάσεις, στις οποίες ήταν τελείως ανενημέρωτοι οι εκπρόσωποι των ομάδων. Αντίδραση; Επίσης για γέλια. Στη διαρκεία του 2022 και προς το τέλος του δημοσίως αποκαλύπτονται δύο σημαντικές παρεμβάσεις της δικαιοσύνης με αντίστοιχα πορίσματα και εντολές να ασκηθεί δίωξη σε μεγαλόσχημους παράγοντες, οι οποίοι κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για συμμετοχή σε κέρδη από παράνομους στοιχηματισμούς και ότι έκνομο, επικίνδυνο και ανήθικο, μπορεί να προκύψει από τις πράξεις τους. Με την δικαιολογία ότι τα προσωπικά δεδομένα εμποδίζουν να αναφερθούν ονόματα, αποφεύγεται έντεχνα και σκόπιμα η παροχή ασυλίας στους συγκεκριμένους, στους οποίους επιβαλλόταν ωστόσο για προληπτικούς λόγους να εμποδιστεί η συνέχιση της παράνομης δραστηριότητας τους.


 Επικεφαλής δημοφιλών συλλόγων και μεγάλων εταιρειών οι εν λόγω κατηγορούμενοι με συντριπτικά πορίσματα, συνεχίζουν απτόητοι και ανεμπόδιστοι να ασκούν διαχείριση και εξουσία. Να σκεφτεί κανείς ότι για άλλες δύο παρόμοιες περιπτώσεις, οι φάκελοι στα γραφεία εισαγγελέων έχουν πιάσει δύο δάχτυλα σκόνη. Στο φτυάρι και κατευθείαν στο μνήμα όλα. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για αρκετά ακόμη που συνέβησαν το 2022, όμως αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει καμία απολύτως σημασία και δεν εξυπηρετεί καμία σκοπιμότητα. Κι αυτό, γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Το 2022 συνέβησαν πολλά από όσα συνέβησαν και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν διέφερε σχεδόν σε τίποτε. Ως εκ τούτου το μόνο που μας απομένει είναι να ευχηθούμε απλά η νέα χρονιά, αν είναι δυνατόν, να μην είναι ίδια με την προηγούμενη και όλες τις άλλες του παρελθόντος, που μας γέμισαν πίκρα, θλίψη και απογοήτευση. Οπως να μην είναι ίδιος και ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού με τους προηγούμενους όλων ανεξαιρέτως των Κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων.


ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να καλύψει κενά και χυπάει πολύ ψηλά. Έκανε πρόταση 4 εκατομμυρίων ευρώ, για την απόκτηση του διεθνή Μεξικανού εξτρέμ Αντούνα. Στην ίδια ευθεία και η ΑΕΚ με τον Βόσνιο εξτρέμ Κικάνοβιτς. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός ψιλομπερδεμένος, κάνει και προτάσεις αλλά και συνεχίζει να διατηρεί τα πωλητήρια, σε μια οκτάδα παικτών. 

  ΥΓ2: «Σφάζονται» στα πόδια του Άκπομ τρεις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ σκοράρει κατά ριπάς και είναι πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, με την φανέλα της Μίντλεσμπρο.

ΥΓ3: Ο Μπέος μάλλον έχασε την μπάλα και η συμπαθέστατη και καλά οργανώμένη ομάδα του, αποδυναμωμένη δεν δείχνει όπως παλιά. Από τη στιγμή δε που αποφάσισε να δώσει και στον Ολυμπιακό 11.000 εισιτήρια, κάτι φαίνεται πως δεν πάει καλά με την ως τώρα πετυχημένη τακτική του Δημάρχου Βόλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.