Ο Άρης με φόρα από τον πρώτο γύρο και το Κύπελλο κόντρα στον Λεβαδειακό

Γιώργος Στράντζαλης21 Δεκεμβρίου 2022

Η επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος βρίσκει τον Αρη στη Λιβαδειά, σ’ ένα back2back παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό. Μετά τη νίκη για τον θεσμότου Κυπέλλου, οι «κιτρινόμαυροι» στοχεύουν σε αντίστοιχο αποτέλεσμα και στο σημερινό (21/12, 15:00, metrosport.gr, Metropolis 95.5, Novasports 2 HD) παιχνίδι, προκειμένου να ξεκινήσουν τη μάχη του Πρωταθλήματος από εκεί όπου τη σταμάτησαν, πριν από τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Αρης έκανε ένα εντυπωσιακό finish στον α΄ γύρο, μέτρησε τέσσερις αγώνες με δύο ισοπαλίες, δύο νίκες και συγκομιδή τερμάτων 10-1. Βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό το κομμάτι της δημιουργίας και της εκτέλεσης στην τελική προσπάθεια, πετυχαίνοντας σε τέσσερις αγωνιστικές όσα γκολ είχε πετύχει στις προηγούμενες εννέα, ενώ και το μόλις ένα γκολ παθητικό επιβεβαιώνει την βελτίωση που είχε η ομάδα στην αμυντική της λειτουργία. Με έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες στο σύνολο του α’ γύρο, οι Κιτρινόμαυροι μπαίνουν στη μάχη του β’ από την 6η θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση μόλις τεσσάρων βαθμών από την 3η θέση.

Στόχος ασφαλώς είναι η ομάδα ν’ αποφύγει «γκέλες» του α’ γύρου, όπως για παράδειγμα ήταν η εντός έδρας ισοπαλία με τον ΟΦΗ ή η ήττα στο Αγρίνιο. Ο σημερινός αγώνας στη Λιβαδειά αναμένεται διαφορετικός συγκριτικά με εκείνον της προηγούμενης εβδομάδας. Επειδή ακριβώς οι Βοιωτοί καίγονται για βαθμούς θα προσεγγίσουν διαφορετικά και πιο σκληρά το παιχνίδι.

Ο Αρης από την πλευρά του έχει μια δουλειά. Να κάνει απλά το παιχνίδι του. Διότι, η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι ολοφάνερη και δεν χρειάζονται συγκρίσεις. Αρκεί βέβαια αυτή τη διαφορά να τη δείξει ο Αρης στο γήπεδο. Ο Άλαν Πάρντιου γνωρίζει τις δυσκολίες της σημερινής αναμέτρησης, έκανε τις παρατηρήσεις του για όσα δεν του άρεσαν στον αγώνα Κυπέλλου και περιμένει κάτι παραπάνω από την ομάδα του. Σ’ εκείνο που εστίασε περισσότερο ο Βρετανός είναι πως ο Αρης δεν ήταν πολύ απειλητικός σε ροή αγώνα και δυσκολεύτηκε στην παραγωγή ευκαιριών. Σήμερα περιμένει η ομάδα του να γίνει πιο απλή στο επιθετικό τρίτο και ασφαλώς πιο ουσιαστική με στόχο να διατηρήσει το αήττητο σερί που «τρέχει» στο Πρωτάθλημα.

Η πιθανή 11άδα

Ο Άλαν Πάρντιου αναμένεται να παρατάξει τον Άρη με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Μαζικού, Πίρσμαν αντί του Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Οντουμπάτζο. Στο κέντρο θα βρίσκονται Μανού Γκαρσία, Ετέμπο και Ματέο Γκαρσία ενώ μπροστά θα χρησιμοποιηθούν οι Πάλμα, Ιτούρμπε και Γκρέι. Ο Λεβαδειακός πιθανώς να παραταχθεί με τους Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδη, Χάμοντ, Μπαχανακ, Βηχο, Σκβαρκα, Μεχια, Νίκα, Γιαννιώτα, Τσιριγώτη και Δούμτσιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.