Κοττάκης: «Η Σπυράκη και η αμοιβή του επιστημονικού συνεργάτη της»

Metrosport Team17 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο Μανώλης Κοττάκης, δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας “Εστία”, που αναφέρθηκε στο θέμα που παρουσιάστηκε με την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη και τις κατηγορίες που υπάρχουν.

Ο κ. Κοττάκης στις δηλώσεις του είπε: “Δεν συμφωνώ με την διατύπωση, αυτά τα κάνουν όλοι. Όχι. Όταν λέμε ότι τα κάνουν όλοι, τότε την γλυτώνουν αυτοί που τα κάνουν πραγματικά, δηλαδή που συμμετέχουν στην διαφθορά. Οταν ο κόσμος ακούει για όλους, στην πραγματικότητα είναι λανθασμένο. Γιατί εάν κάποιος ευρωβουλευτής πληρώνει τον υπάλληλο του και τον βοηθό του που έχει σπουδές αριστείας κανονικά, όταν ερχόμαστε και λέμε αυτά τα πράγματα, πως αισθάνεται αλήθεια αυτός που τηρεί τον νόμο; Αισθάνεται την γνωστή λέξη με τα τρία «α».
Κάθε περίπτωση είναι ατομική και έχει τα χαρακτηριστικά της. Η δική μου δουλειά είναι να βλέπω τα πράγματα από μέσα. Η δική μας δουλειά είναι να δίνουμε σωστές πληροφορίες για να κάνει ο κόσμος σωστή κρίση. Αυτό είναι το σωστό. Όταν έρθει η ώρα για να πληρώσουν τα σπασμένα στην καθημερινότητά τους, πρέπει να τα πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται”.

- Ποιο ήταν το αμάρτημα της Μαρίας Σπυράκη;

“Με την Μαρία είμαστε συνάδελφοι πολλά χρόνια, έχουμε κάνει πολλά ταξίδια ως δημοσιογράφοι στο εξωτερικό, πριν εκλεγεί η Μαρία ως ευρωβουλευτής. Δεν μιλάμε για αμαρτία, αλλά για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ζητά δηλαδή ο Ευρωπαίος εισαγγελέας την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη για απάτη. Και η κατηγορία που της αποδίδεται είναι ότι ιδιωποιούνταν την αμοιβή του συνεργάτη της. Την αμοιβή του επιστημονικού συνεργάτη της. Εάν για παράδειγμα, ένας βοηθός του ευρωβουλευτή, δικαιούται να παίρνει 3.000 ευρώ μηνιαίως, πολλές φορές οι ευρωβουλευτές με την εξουσία τους λένε, θα σε πάρω, θα σε προσλάβω, αλλά από τις 3.000 ευρώ θα μου δίνεις τις 2.000 ευρώ.

Ζούμε στην εποχή της απληστίας. Όταν υπάρχει κόσμος που δεν έχει χρήμα για βενζίνη και ακούει όλα αυτά, είναι πραγματικά να τρελαίνεσαι. Είναι δυνατόν να μην τις φθάνουν τόσα χρήματα; Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά για την απληστία που έχει κυριαρχήσει.

Για την Μαρία που ξέρω, δυστυχώς δεν ζω με βεβαιότητες. Πριν από λίγο διάβασα πως δύο εκπαιδευτικοί συνελήφθησαν για εμπορία ναρκωτικών. Για την ζωή των πολιτών έχει μεγάλη σημασία ο εκπαιδευτικός, η πρεσβυτέρα. Για εμένα είναι το ίδιο σημαντικό. Μου κάνει ισχυρή εντύπωση αυτό που συνέβη με την Μαρία Σπυράκη, δεν έχω κάτι επιπλέον να πω”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.