Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά: «Μας βάζει σε σκέψεις η απόφαση - Να μην συγκαλυφθεί το θέμα»

Metrosport Team10 Δεκεμβρίου 2022

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά “Μέγας Αλέξανδρος”, ο Παναγιώτης Σαμπάνης με δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε για τις εξελίξεις που καταγράφηκαν μετά την διαφωνία του ανακριτή με τον εισαγγελέα για την προφυλάκιση του αστυνομικού. Ο Παναγιώτης Σαμπάνης ρωτήθηκε και για τις φθορές σε περιουσίες που έγιναν από τις αντιδράσεις των Ρομά. Και τόνισε πως είναι αντίθετος σε όλα όσα συμβαίνουν. Κοινώς δεν πρέπει να προκαλούνται φθορές σε ξένες περιουσίες.

Στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Σαμπάνης είπε: “Αυτή η διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα στον ανακριτή και τον εισαγγελέα, μας βάζει σε σκέψεις. Μας βάζει σε διλήμματα. Έπρεπε να βγει η τελική απόφαση, υπήρξε διαφορά απόψεων. Μας βάζει σε σκέψεις όλους, γιατί δεν θέλουμε να γίνει συγκάλυψη του θέματος. Πρέπει στο συμβούλιο Πλειμμελειοδικών να το σκεφθούν πολύ σοβαρά και να βγάλουν μία σωστή απόφαση”.

- Συμφωνείτε ότι πρέπει να σταματήσουν τα επεισόδια και οι φθορές ξένων περιουσιών από τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί;

“Και εμείς είμαστε αντίθετοι με ότι συμβαίνει. Απλά οι άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν δεν βγει απόφαση, ενθαρρύνουμε τους αστυνομικούς να κάνουν αυτά που κάνουν. Υπάρχει ένα θέμα σε αυτό. Επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να συμβαίνει. Οι Ρομά αντιδρούν γιατί θέλουν το δίκαιο. Η υγεία του παιδιού είναι πολύ σοβαρή, είναι ίδια η κατάσταση. Να προσευχηθούμε ώστε το παιδί να ξεφύγει από τον κίνδυνο”.





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.