Μουντιάλ: Για πρώτη φορά στην ιστορία γυναικείο διαιτητικό τρίο σε αγώνα

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2022

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών, η τριάδα των διαιτητών στον αγώνα της Γερμανίας με την Κόστα Ρίκα θα απαρτίζεται εξ ολοκλήρου από γυναίκες. Η Στεφανί Φραπάρ με βοηθούς τις Νέουζα Μπακ και Κάρεν Ντίαζ θα διευθύνουν τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του 6ου ομίλου.

Μπορεί δειλά δειλά οι γυναικείες σφυρίχτρες να έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο ποδόσφαιρο των ανδρών, όμως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η διαιτητική ομάδα θα πλαισιώνεται μόνο από γυναίκες σε διοργάνωση της FIFA. Η Γαλλίδα, Φραπάρ, είχε γίνει η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφύριξε σε τελικό διοργάνωσης της UEFA το 2019, όταν διεύθυνε τον τελικό του Super Cup ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Τσέλσι. Βρίσκεται από το 2019 στον πίνακα των διαιτητών της Ligue 1 ενώ σφύριξε και τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας το 2021. Η Φραπάρ ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που ορίστηκε ως τέταρτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, στον αγώνα του Μεξικού κόντρα στην Πολωνία.

Την Φραπάρ θα πλαισιώσουν η Βραζιλιάνα Νέουζα Μπακ με εμπειρία στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα και το Copa Libertadores και η Μεξικανή Κάρεν Ντίαζ, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε σε διαιτητική ομάδα τελικού πρωταθλήματος Μεξικού το 2020 ως δεύτερη βοηθός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.