Νέο «ντιρέκτ» από Τσάκο, ο κουμπάρος στα... σχοινιά

Δημήτρης Μπούζας27 Νοεμβρίου 2022

Πανέτοιμος ο ΠΑΟΚ για να αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά τους κατασκευαστές νομικών εκτρωμάτων σε βάρος του. Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των σκανδάλων (γέννημα και θρέμμα Αυγενάκη) για να ασχοληθεί με το «απωθημένο της». Πως θα μπλέξει τον ΠΑΟΚ. Με γρήγορες διαδικασίες - και ως όφειλε – η περιβόητη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, φέρνει σε συζήτηση το νέο «θέμα» που ανακάλυψαν και το οποίο αφορά ευθύνες και ενοχές του «πολυαγαπημένου της» - όπως αποδεικνύεται – συλλόγου. 

Για τον οποίο σύλλογο βέβαια τρέφει και ιδιαίτερη αδυναμία και το αφεντικό της: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Και όχι μόνο αφεντικό σε θεσμικό επίπεδο, αλλά κάτι πολύ πιο μεγάλο και ουσιαστικό. Είναι ο «δημιουργός της» ή αν θέλετε ο εμπνευστής της συγκεκριμένης και ελεγχόμενης σε απόλυτο βαθμό στελέχωσης της. Να προσθέσουμε βέβαια στους παραπάνω (τα μάλα ενδιαφερόμενους και αγωνιούντες) και έναν τρίτο που κατοικοεδρεύει στο λιμάνι. Το σενάριο πανομοιότυπο και με τους ίδιους πρωταγωνιστές όπως εξελίχθηκε και το ζήσαμε στο παρελθόν. Είναι αλήθεια πως και η επανάληψη στερεότυπων καταστάσεων γίνεται αφόρητη και κουράζει. 

Δυστυχώς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναθυμήσουμε συνοπτικά τι συνέβη στο παρελθόν, έστω και επιτομικά. Τότε που είχαμε ένα χωρίς προηγούμενο εξευτελισμό της εν λόγω επιτροπής και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο. Κάτι που δυστυχώς δεν το μέτρησαν και δεν το εκτίμησαν σωστά οι απογυμνωθέντες και ταπεινωθέντες και επανερχόμενοι οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε νέα αυτογελοιοποίηση.

Στο περιθώριο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ για τη νέα παράσταση, υπέστη ένα ισχυρότατο πλήγμα. Έχασε τον υπερπολύτιμο επικεφαλής επί μονίμου βάσεως της νομικής του υπηρεσίας, Καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη. Νομικό υψηλότατου κύρους και αποδοχής, ο οποίος θα ηγούνταν και της νέας αποστολής, της καινούργιας πρόκλησης. Μεγάλο το σοκ. Ακόμη μεγαλύτερη η θλίψη για τον απρόσμενο χαμό του λαμπρού επιστήμονα και υπέροχου ανθρώπου. Δυστυχώς η υποχρέωση της διαδοχής ήταν άμεση. Κατά γενική ομολογία υπήρξε και απόλυτα επιτυχής: Δημήτρης Τσάκος, εκ των κορυφαίων πανελληνίως νομικών. «Αυθεντία στο είδος του» - αν στέκεται ο χαρακτηρισμός – ο Σαλονικιός ποινικολόγος, ανέλαβε το χρέος να ηγηθεί του τιμ, τιμώντας και τη μνήμη του Λάμπρου Μαργαρίτη, με τον οποίο διατηρούσε φιλικότατες σχέσεις και είχε συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν. 

Προχθές οι ακροατές του «Metropolis 95,5» είχαν την ευκαιρία να τον ακούσουν σε μια πρώτη εκτίμηση για την υπόθεση. Αυτό που κατέθεσε σαν άποψη, οι έχοντες νομική παιδεία το χαρακτηρίζουν σαν ένα ισχυρότατο «ντιρέκτ», που έριξε ήδη στα σχοινιά τον αντίπαλο του. Όπου αντίπαλος ο συνταξιούχος εισαγγελέας και κουμπάρος του Αυγενάκη, πρόεδρος της... «επιτροπής για γέλια και για κλάματα», που έχει αναλάβει εργολαβικά να ανακαλύπτει και να επινοεί σενάρια παγίδευσης μιας συγκεκριμένης ομάδας. Η συγκεκριμένη επιτροπή το κάνει όμως τόσο φανερά και άγαρμπα, ώστε εκθέτει πολλούς και ιδιαίτερα τους ηθικούς αυτουργούς που κρύβονται πίσω της. Ωστόσο και συγχρόνως εξοργίζει κάποιους σοβαρούς στην Κυβέρνηση (υπάρχουν κι αυτοί) που την έχουν ήδη χαρακτηρίσει, ως τον καλύτερο χορηγό της αντιπολίτευσης. 

ΥΓ: Ο Δημήτρης Τσάκος ήταν η νομική ασπίδα των «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ», στα χρόνια της ΠΑΟΚτσήδικης επανάστασης και των μεγάλων διωγμών από το κατεστημένο. Υπήρξε φίλος μου και άμισθος συνήγορος σε όλες τις δίκες μας. Την εποχή εκείνη είχε βοηθό του, τον πετυχημένο σήμερα Δήμαρχο Πανοράματος Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.