Η ιδιόμορφη... χειμερινή προετοιμασία και τα ερωτηματικά για τις ελληνικές ομάδες

Δημήτρης Κανελλάκης24 Νοεμβρίου 2022

Το Μουντιάλ προχωράει και, αν κρίνουμε από τις πρώτες μέρες του και τις επικές νίκες της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής και της Ιαπωνίας επί της Γερμανίας, μας επιφυλάσσει μεγάλες συγκινήσεις.

Όμως, μετά από μία περίοδο ξεκούρασης και φόρτισης των μπαταριών για τους ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στο Κατάρ και δεν συμμετέχουν στο Μουντιάλ, οι ελληνικές ομάδες επιστρέφουν σιγά-σιγά σε ρυθμούς καθημερινότητας και ετοιμάζονται για την πρωτόγνωρη κατάσταση της προετοιμασίας μέσα στο χειμώνα.

Είναι σίγουρα μια πρόκληση για τις ελληνικές ομάδες, μια περίοδος κατά την οποία υποχρεούνται να προσαρμοστούν σε δεδομένα άγνωστα γι' αυτές, να δουλέψουν σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που δουλεύουν το καλοκαίρι, αλλά, σε περιβάλλον που κλιματικά είναι εντελώς διαφορετικό.

Όπως και να 'χει, το ζητούμενο είναι να μην τους αποσυντονίσει αυτή η ιδιαίτερη περίοδος αλλά να την εκμεταλλευτούν, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό. Να τη δουν ως μια ευκαιρία για να εμφανιστούν, όλες οι ομάδες, πιο έτοιμες απ' ό,τι εμφανίστηκαν στο ξεκίνημα της σεζόν.

Σίγουρα, είναι περίεργο. Κακά τα ψέματα, ενώ λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα οι παίκτες είχαν συνηθίσει να διακόπτεται το πρωτάθλημα για τις γιορτές, τώρα θα γυρίζουν από μίνι προετοιμασία στην αγωνιστική δράση.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποια κατάσταση θα γυρίσουν. Και, κυρίως, να δούμε κατά πόσο οι ομάδες που έδειχναν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα θα την εκμεταλλευτούν την διακοπή και θα τα λύσουν, όπως και αν αυτές που είχαν καλό ρυθμό δεν θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να τον χάσουν και να ψάχνουν πάλι πώς θα τον βρουν μετά την επανέναρξη...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.