Αναξιοποίητος ο πλούτος της ιστορίας του ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης24 Νοεμβρίου 2022

Απόδοση τιμής είναι κι η ευχή για τα 76α του γενέθλια. Αυτό συνέβη (και) χθες με τις ευχές στον Γιώργο Κούδα. Να τα εκατοστίσει. Μπράβο σε όσους θυμήθηκαν τον «μεγαλέξανδρο». Αν κι αυτός δεν ξεχνιέται! Τον τίμησαν με το παραπάνω αλλά…

Έχουμε κι άλλη φορά καταθέσει αυτό το παράπονο μας. Ναι, δε λέμε. Είναι δουλειά του Τύπου, να θυμάται και να προβάλλει τέτοια γεγονότα. Είναι όμως, κι υποχρέωση των ομάδων. Κι αφορά όλους τους παίκτες οι οποίοι ίδρωσαν και τίμησαν την φανέλα τους.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην προκειμένη περίπτωση, θα έπρεπε – όπως πολλάκις έχουμε παρακλητικά προτείνει – να διαμορφώσει μία στήλη στην ιστοσελίδα της. Σε αυτήν, πέρα από το ημερολόγιο σοβαρών ομαδικών πεπραγμένων, να αναφέρονται σοβαροί επέτειοι παικτών οι οποίοι φόρεσαν τη φανέλα με τον «δικέφαλο» στο στήθος. Για να θυμούνται οι παλιοί. Να μαθαίνουν κι οι νέοι…

Δε θεωρούμε πως όσοι ασχολούνται, καταβάλλοντας προσπάθεια διάκρισης της, με την ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ …πήζουν (με την καλή έννοια) στην δουλειά. Ώστε να είναι πρόσθετος όγκος δουλειάς η προτεινόμενη (επιμένουμε: Παρακλητικά) στήλη με ένα ημερολόγιο – με τον ιστορικό πλούτο της ομάδας της - για τους απανταχού της γης ΠΑΟΚτσήδες.

Εξάλλου, μία φορά θα γίνει η διαμόρφωση της βάσης δεδομένων του. Μετά θα προστίθενται απλά, νεότερα. Ήτοι, δε θα είναι καθημερινή η επιμέλεια κι η σύνταξη της στήλης.

Έτσι θα προβάλλεται καθημερινά η οποιαδήποτε επέτειος. Θα αποδίδεται τιμή σε όσους ίδρωσαν και τίμησαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Είτε αυτοί είναι εν ζωή, είτε όχι. Να μη λησμονούμε, πως θάνατος υπάρχει μόνον για όσους δε θυμόμαστε. Κι είναι η ιστορία του όλοι αυτοί οι επέτειοι. Ξυπνούν μνήμες. Φέρνουν αναμνήσεις. Σκαλίζουν την ιστορία. Ανάβουν φωτιές στις ψυχές!

Δεν έχει γενέθλια μόνον ο Γιώργος Κούδας. Είχαν κι έχουν κι άλλοι παίκτες. Η αναφορά τους σε αυτά από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του διαδικτύου (αυτός είναι ο πλέον, ο… κόσμος μας) είναι ξεχωριστή απόδοση τιμής. Ξεχωριστή απόδοση τιμής είναι κι η αναφορά όχι μόνο σε ευχάριστα γεγονότα.

Για να θυμούνται οι παλιοί. Εμείς επιμένουμε. Να μαθαίνουν κι οι νέοι!

Με λίγα λόγια; Θα έπρεπε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να καθιερώσει μια τέτοια στήλη – ημερολόγιο στην ιστοσελίδα της με πολλά ιστορικά στοιχεία. Κι ανάλογα να την διαχειρίζεται επικοινωνώντας με τους απανταχού της γης φίλους της. Κρατώντας με αναφορές στο παρελθόν την επαφή τους με το παρόν.

Για μια ακόμη φορά… Παρακλητικά την προτείνουμε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μαζί με την υπόμνηση τής (όπως τη φανταζόμαστε…) διάθεσης - στην τυχόν πρόθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αποδεχθεί την πρόταση μας – της «εγκυκλοπαίδειας» τού Σταύρου Πετρακόπουλου! Δε θέλει κόπο. Τρόπο θέλει.

Είναι απορίας άξιον η μη εκμετάλλευση αυτού του πλούτου (διαθέσιμου στο «θησαυροφυλάκιο» του Σταύρου Πετρακόπουλου) της ιστορίας κι από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά κι άλλες ΠΑΕ του τόπου μας!

Δυστυχώς, είναι… Παραμένει αναξιοποίητος ο πλούτος της ιστορίας τού ΠΑΟΚ! Οφείλει η ΠΑΕ, να την αξιοποιήσει.

Παντού και πάντα… Για να θυμούνται οι παλιοί. Να μαθαίνουν κι οι νέοι…

ΥΓ 1: Είπαμε – και καλώς …πράξαμε – να αποφύγουμε τα πολλά, πολλά γι’ αυτό το Μουντιάλ. Υπάρχουν καλοί συνάδελφοι οι οποίοι ασχολούνται με την, περίσσια χλιδής, διοργάνωση στο Κατάρ. Με αποτελέσματα όμως, όπως οι ήττες της Αργεντινής και της Γερμανίας αλλά κι όπως ουκ ολίγες ισοπαλίες… Διαφαίνεται πως τα φερόμενα φαβορί «στραβά αρμενίζουν». Δεν είναι «στραβός ο γιαλός» στη χερσόνησο του Κατάρ. Εξ ης και το όνομα του Εμιράτου.

ΥΓ 2: Ακούμε πολλά παράπονα για την απουσία της Ελλάδας από το Μουντιάλ. Εντάξει. Δεν ήμασταν και από τις συνεπέστερες παρουσίες στην ιστορία της διοργάνωσης. Μην τρελαθούμε κιόλας. Δε θα είμαστε πάντως όσο οι ημεδαποί αποτελούν την συντριπτική μειοψηφία στις ομάδες της Α΄ Εθνικής. Κι η Β΄ στα ίδια χνάρια πατά…!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.