Η περηφάνια και το παράπονο του Ραζβάν για τα αραβικά παιδιά του

Κώστας Πετρωτός24 Νοεμβρίου 2022

Προφανώς δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον Ραζβάν Λουτσέσκου η επιτυχία της Σαουδικής Αραβίας κόντρα στην Αργεντινή του Μέσι και ο λόγος παρουσιάστηκε τόσο μέσα από τη Metrosport, όσο και από άλλα ελληνικά μέσα. Έξι παίκτες της ενδεκάδας ήταν μέλη της Αλ Χιλάλ επί των ημερών του, ενώ υπήρχε και ένας μπήκε αλλαγή. Ειδικά οι δύο σκόρερ των τερμάτων ήταν από τα πρώτα βιολιά και στην ομάδα του Λουτσέσκου με την οποία κατέκτησε (και) το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας.

Ο Αλ Σεχρί που σημείωσε το πρώτο γκολ είχε 11 τέρματα σε 44 ματς επί ημερών Λουτσέσκου, ενώ ο «Μέσι της Αραβίας» Αλ Νταουσάρι, σε 54 παιχνίδια είχε σημειώσει 13 γκολ και μοίρασε 12 ασίστ. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θύμιζε στους συνεργάτες του μετά το ματς ότι πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τους συγκεκριμένους παίκτες και ειδικά τον Αλ Νταουσάρι τον θεωρούσε τον καλύτερο παίκτη της Ασίας (πλέον με το νέο συμβόλαιό του στην Αλ Χιλάλ που τον ανανέωσε μέχρι το 2025, παίρνει πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως).

Ο 52χρονος τεχνικός τον θεωρεί παίκτη για άλλο επίπεδο και καλό είναι να θυμίσουμε πως το 2018 είχε πάει για έξι μήνες στην Βιγιαρεάλ. Ωστόσο, στις συζητήσεις του με το περιβάλλον του, ο Λουτσέσκου πέρα από την περηφάνια του δεν κρύβει και ΄το παράπονο που έχει από τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ευρώπης. Ο 52χρονος τεχνικός πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι βλέπουν κάπως αλαζονικά και υποτιμούν το ποδόσφαιρο στην Σαουδική Αραβία, ενώ και υψηλού επιπέδου είναι και δουλεύουν σκληρά οι παίκτες εκεί και έχουν και υψηλό κίνητρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.