Όταν ο ΠΑΟΚ απέρριψε την προσωπικότητα του Οτσόα και το πλήρωσε (ακριβά)

Metrosport Team23 Νοεμβρίου 2022

Ο Γκιγιέρμο Οτσόα έχει συνδέσει το όνομά του όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια το όνομά του με τα Μουντιάλ και σχεδόν σε κάθε εμφάνισή του κάτω από τα γκολπόστ της Εθνικής Μεξικού κλέβει τις εντυπώσεις. Ο Μεξικανός πορτιέρε, έβαλε ήδη την σφραγίδα του στο φετινό Μουντιάλ, αποκρούοντας το πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στρέφοντας τα βλέμματα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας πάνω του και θυμίζοντας στον ΠΑΟΚ το λάθος που έκανε με την περίπτωσή του...

Πίσω στο 2017, το ηχηρό όνομα του Οτσόα «έπαιζε» δυνατά σχεδόν σε όλη τη μεταγραφική περίοδο για την θέση νο.1 του Δικεφάλου. Όμως τελικά ο εκλεκτός της διοίκησης του ΠΑΟΚ, ήταν ο Ροντρίγκο Ρέι. Το γιατί τελικά ο Δικέφαλος επέλεξε τον Ρέι είναι γνωστό. Ηλικία, προοπτική εξέλιξης, καλή σεζόν που είχε προηγηθεί στην Γοδόι Κρουζ. Όμως, υπήρχε ένα σημείο που ο Οτσόα υπερτερούσε εμφανώς και είναι καταλυτικό για κάθε μεταγραφή ομάδας που θέλει να έχει μεγάλους στόχους: Προσωπικότητα. Ο 37χρονος πλέον γκολκίπερ βγάζει έντονη προσωπικότητα στην διάρκεια των αγώνων. Κι αυτό είναι πάνω από προσόντα, ρεφλέξ και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που μπορεί να αναλύει μία ομάδα για έναν μεταγραφικό στόχο της.

Η επιλογή του Αργεντίνου, αποδείχθηκε ατυχής και παρότι δεν τάυτησε τις 21 εμφανίσεις που έκανε με τον Δικέφαλο με κάποιο σοβαρό λάθος, έκανε εμφανές ότι δεν ήταν ο άνθρωπος που έψαχνε ο ΠΑΟΚ για την θέση, όμως εκτός από τα 1.5 εκατομμύρια που κατέβαλε στην Γοδόι Κρουζ για την απόκτησή του, ο Ρέι επιβάρυνε το μισθολόγιο της ομάδας σχεδόν για μία τετραετία στην οποία πηγαινοερχόταν στην Αργεντινή μέσω δανεισμών, μέχρι που τελικά τελείωσε το συμβόλαιό του το 2021.

Τι του έλειπε όμως, παρά τα σωματικά του προσόντα και το ταλέντο για το οποίο έκαναν λόγο οι Αργεντίνοι; Η προσωπικότητα. Έμοιαζε «κρύος» και άνευρος στους αγώνες που έπαιξε, κάτι που έδειξε ξεκάθαρα το λάθος που έγινε στην περίπτωση της απόρριψης του Οτσόα που σε κάθε περίπτωση έχει το απαιτούμενο... ταπεραμέντο και ίσως η Τούμπα τον βοηθούσε να το αναδείξει. Ίσως και όχι.

Πάντως, ο αντικαταστάτης του Ρέι, πιθανότατα σαν άλλος... αντι-Οτσόα εμπνεύστηκε από τους φίλους του ΠΑΟΚ και αποτέλεσε (εκ του αποτελέσματος) έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο Πασχαλάκης -αν μη τι άλλο- είχε την... τρέλα που χρειαζόταν ο Δικέφαλος στην θέση νο 1. και πέτυχε στην ομάδα, κάνοτας τουλάχιστον τους «ασπρόμαυρους» να ξεχάσουν γρήγορα την ατυχή επιλογή του Ρέι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.