Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Η τελευταία παράσταση του Ρονάλντο και των Σουάρες - Καβάνι

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2022

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της πρώτης σέντρας στο μακρινό Κατάρ. Ένα παγκόσμιο Κύπελλο που έρχεται να αλλάξει τον ρου της ιστορίας, αφού για πρώτη φορά διεξάγεται σε χειμερινή περίοδο, σε συνθήκες και ημερομηνίες πρωτόγνωρες για ποδοσφαιριστές και οπαδούς. 

Παρόλα αυτά, επειδή μιλάμε για την μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου, οι αντιξοότητες γρήγορα λησμονούνται, και ήδη οι περισσότεροι οπαδοί παγκοσμίως προθερμαίνουν τη θέση τους μπροστά από την τηλεόραση.

Αφήνοντας, όμως, για λίγο τον καναπέ και μπαίνοντας εντός των τεσσάρων γραμμών, ο 8ος όμιλος πρόκειται να τραβήξει πολλά φώτα πάνω του, αφού σε αυτών συγκαταλέγονται μεγάλες ομάδες, με δυναμικά ρόστερ. Πρώτη πρώτη η Πορτογαλία, γεμάτη με ταλέντο αλλά και προσδοκίες. Η Ουρουγουάη, που γυαλίζει ήδη δύο Παγκόσμια Κύπελλο στην τροπαιοθήκη της. Μια υπερδύναμη του Αφρικανικού ποδοσφαίρου που ακούει στο όνομα Γκάνα ,αλλά και η Νότια Κορέα, που στη προηγούμενη διοργάνωση κατάφερε να πετάξει εκτός θεσμού το μεγαθήριο, Γερμανία.
 
Πορτογαλία: Ευκαιρία για προσωπική ανάσταση του Ρονάλντο

Η Πορτογαλία θα αγωνιστεί σε έκτο συνεχόμενο παγκόσμιο κύπελλο με τον αναντικατάστατο αρχηγό της, Κριστιάνο Ρονάλντο ,να παίζει στο πέμπτο του και να ψάχνει μανιωδώς μια ευκαιρία να βρει έστω και κάτι από τον παλιό καλό του εαυτό. Πέρα ,όμως, από την πίστη του στην εμπειρία του Κριστιάνο, ο Φερνάντο Σάντος κάνει και μια στροφή προς την νέα γενιά, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε πολλούς νέους παίκτες όπως τον εξτρέμ της Μίλαν, Ραφαέλ Λεάο (23 ετών), τον σέντερ φορ της Μπενφίκα, Γκονσάλο Ράμος (21), αλλά και τον Αντόνιο Σίλβα (19 ετών).

Το ρεκόρ της Πορτογαλίας σε Μουντιάλ είναι 14 νίκες , 6 ισοπαλίες και 10 ήττες, ενώ σημείωσε 49 και δέχτηκε 35 γκολ. Έλαβε 7 φορές μέρος σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ το μακρινό1966 κατέκτησε την 3η θέση, που ήταν και η καλύτερη της ιστορίας της.

Για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από τη Σερβία και έτσι αντί για απευθείας πρόκριση στο Κατάρ έπρεπε να περάσει από την διαδικασία των πλέι οφ. Εκεί νίκησε την Τουρκία με 3-1 και στη συνέχεια την Bόρεια Μακεδονία με 2-0.

Γενικότερα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυναμική στις μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας κερδίσει το Euro του 2016 αλλά και το Nation League του 2019.


Ουρουγουάη:

Με τον Αλόνσο στο πάγκο, η ομάδα σκοράρει

«κατά ριπάς»

Πρωταθλήτρια κόσμου δύο φορές και συγκεκριμένα το 1930 και το 1950 ,ελπίζει ότι θα καταφέρει να φτάσει πιο κοντά σε εκείνες τις μακρινές ένδοξες εποχές. Πράγμα, το οποίο δεν είναι ανέφικτο, αφού με το που ανέλαβε τον πάγκο της ο Ντιέγκο Αλόνσο, κατάφερε να δείξει πολύ καλές επιθετικές αρετές. Μάλιστα,σε μόλις 9 αγώνες (5 φιλικά, 4 επίσημα) στον πάγκο της ομάδας, μετράει ήδη18 γκολ υπέρ και μόλις 2 κατά.

Παράλληλα, στη φαρέτρα του υπάρχουν σπουδαία «όπλα», όπως ο Νούνιεζ της Λίβερπουλ, ο Βαλβέρδε της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αραούχο της Μπαρτσελόνα αλλά και ο Λούις Σουάρεζ.

Τερμάτισε στην τρίτη θέση στον όμιλο της νότιας Αμερικής με τέσσερις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς, πίσω από Βραζιλία και Αργεντινή, σκοράροντας 22 γκολ, και εξασφαλίζοντας έτσι το εισιτήριο για τα γήπεδα του Κατάρ.


Γκάνα:

Άουτσάιντερ...αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

Για τέταρτη φορά στην ιστορία της η εθνική Γκάνας εξασφάλισε το εισιτήριο για την τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Μεγαλύτερη επιτυχία της είναι η παρουσία της στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2010,από το 2014 στη Βραζιλία όμως και μετά, είχε χαθεί για λίγο από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ο 47χρόνος Ότο Άντο βρίσκεται στο πάγκο της έχοντας υπηρετήσει την ομάδα από πολλές θέσεις, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει πείσει πως μπορεί να την οδηγήσει μακριά.
Ακτίδα φωτός στην ομίχλη αποτελεί το γεγονός πως διαθέτει ένα ρόστερ με παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλους ευρωπαϊκού συλλόγους. Δύο είναι αυτοί που ξεχωρίζουν, ο Τόμας Πάρτεϊ της Άρσεναλ και ο Ινάκι Γουίλιαμς της Ατλέτικο Μπιλμπάο. 

  Τέλος, για να εξασφαλίσει το χρυσό εισιτήριο του Κατάρ, τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου της, σε ισοβαθμία με την Νότιο Αφρική. Μέτρησε 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Πέρασε στην επόμενη φάση εκεί όπου πήρε δύο ισοπαλίες με την Νιγηρία αλλά ήταν η ομάδα που πήρε την πρόκριση.



Νότια  Κορέα: Έντονο το «ερυθρόλευκο» στοιχείο

Για 11η φορά στην ιστορία της η Νότια Κορέα θα δώσει το παρών στην τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου. Δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου, ενώ το καλύτερο που έχει πετύχει είναι η τέταρτη θέση που κατέκτησε στο Μουντιάλ του 2002. 

  Στο πάγκο της βρίσκεται από το 2018 ο γνώριμος στα ελληνικά γήπεδα, πορτογάλος τεχνικός Πάουλο Μπέντο, που είχε περάσει και από τον Ολυμπιακό. Σύνδεση με την ομάδα του Πειραιά υπάρχει και αν ρίξει κανείς μια γρήγορη ματιά στο ρόστερ. Αδιαμφισβήτητα αυτός που ξεχωρίζει είναι φυσικά ο αρχηγός και άσος της Τότεναμ ,Σον Χεουνγκ Μιν, αλλά και ο μπακ της Νάπολι Κιμ Γιαε Μιν. Η «ερυθρόλευκη» αναφορά συναντάται χάρη στους Χουάνγκ Ιν-Μπεομ και Ουι Τζο Χουάνγκ . 

Εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου για 10 διαδοχική χρονιά στην ιστορία της, τερματίζοντας στην 2η θέση στον όμιλο της πίσω από την Εθνική ομάδα του Ιράν. Σε 10 αγώνες πήρε 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Σε αυτούς τους 10 αγώνες κατάφερε να σκοράρει 13 γκολ και να δεχτεί μόλις 3.



Δείτε αναλυτικά τις αναμετρήσεις στη φάση των ομίλων:


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου:
15:00 Ουρουγουάη – Νότια Κορέα , (Στάδιο Education City, Ντόχα)

18:00 Πορτογαλία – Γκάνα , (974 Stadium, Ντόχα)

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου
15:00 Νότια Κορέα – Γκάνα, (Στάδιο Education City, Ντόχα)

21:00 Πορτογαλία – Ουρουγουάη , (Στάδιο Lusail, Lusail)

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου

17:00 Γκάνα – Ουρουγουάη (Στάδιο Al Janoub Stadium (Al Wakrah)

17:00 Νότια Κορέα – Πορτογαλία ( Στάδιο Education City Stadium (Al Rayyan)








Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.