Νίκη χωρίς άγχος με δραστήριους τους Σβαμπ και Κωνσταντέλια

Γιώργος Καστάνης06 Νοεμβρίου 2022

Μετά από δύο αποτυχημένα αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του, αλλά βασιζόμενος στις ατομικές επιδόσεις ορισμένων παικτών του. Για παράδειγμα ο Σβαμπ δίπλα στον Ντάντας στην μεσαία γραμμή έδωσε ώθηση στον Δικέφαλο και βοήθησε την ομάδα να βγάλει μία ζωντάνια στην μεσαία γραμμή.

Ο Κωνσταντέλιας είχε ενέργεια, μία σπουδαία ευκαιρία που θα μπορούσε να μετατρέψει σε γκολ εάν ήταν πιο τυχερός, καλές ενέργειες και γενικότερα μία παρουσία που δείχνει πως μπορεί να στηριχθεί ο Λουτσέσκου πάνω του. Ο ΠΑΟΚ είχε και έναν θετικό Ράφα Σοάρες. Ο οποίος είναι φανερό πως χρειάζεται ρυθμό στο παιχνίδι του, όμως οι σέντρες που έκανε, ήταν ακριβείας. Μάλιστα το πρώτο γκολ του Ινγκανσον, προήλθε από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Ράφα, που σε αυτό το παιχνίδι κέρδισε πόντους.

Για να είμαστε ρεαλιστές, ο ΠΑΟΚ έκανε το αυτονόητο στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Ηταν καλύτερος, κέρδισε δίκαια, έπαιξε κατά διαστήματα στρωτό ποδόσφαιρο. Επέμεινε στον τρόπο ανάπτυξης που ζητά ο Λουτσέσκου και ανταποκρίθηκε. Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο (τα εισιτήρια που ανακοινώθηκαν ήταν 7.500) προσέφεραν μεγάλη στήριξη προς την ομάδα, παρά τα δύο προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Γενικά ήταν μία νίκη χωρίς άγχος. Ο Λουτσέσκου υποστήριξε πως υπήρξε μία πρόοδος στην εικόνα της ομάδας, παραδέχθηκε πως θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, όμως η διαδικασία θα συνεχιστεί. Όπως έχουν συμφωνήσει με τον Σαββίδη και τον Μπότο.

Για τον ΠΑΟΚ το κέρδος είναι η ψυχολογία που απέκτησαν οι παίκτες για την συνέχεια, αλλά θα πρέπει οι παίκτες να δείξουν σε κάθε παιχνίδι τι ακριβώς μπορούν να πετύχουν. Ουσιαστικά έχει πολύ δρόμο μπροστά της η ομάδα για να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. Όμως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις που έκανε και ο προπονητής, πως αυτή η πρόοδος δεν θα έρθει από την μία ημέρα στην άλλη. Βεβαίως η αλήθεια είναι πως άργησαν να παραδεχθούν πως αυτή η σεζόν θα είναι δυσκολη και θα έχει διακυμάνσεις. Προφανέστατα τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα, οδήγησαν και τον Λουτσέσκου σε αναθεώρηση των στοχεύσεων που είχε με την ομάδα από την έναρξη της σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.