Μουντιάλ 2022: Το πρώτο... συναρμολογούμενο γήπεδο είναι γεγονός!

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2022

Την δυνατότητα να αποσυναρμολογηθεί και να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη θα έχει ένα από τα γήπεδα του Μονυτιάλ 2022 στο Κατάρ. Ακούγεται απίστευτο, όμως το πρώτο συναρμολογούμενο γήπεδο είναι γεγονός και αποτελεί ακόμη μία από τις πρωτοτυπίες του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το σκεπτικό πίσω από αυτή την ιστορίκη κατασκευή είναι το γεγονός πως πολλά από τα γήπεδα που κατασκευάστηκαν στην χώρα με σκοπό να φιλοξενήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το πέρας αυτού δεν θα έχουν καμία χρήση. Έτσι ο αρχιτέκτονας Μαρκ Φένγουικ σχεδίασε το «Γήπεδο 974» το οποίο πήρε το όνομά του τόσο από το 974, που είναι ο κωδικός κλήσης για την χώρα, όσο κι επειδή κατασκευάστηκε με την χρήση 974 κοντέινερ.

Ο εμπνευστής αυτής της μοναδικής κατασκευής δήλωσε στο «Bloomberg»: «Ένιωσα πως δεν χρειαζόταν το γήπεδο στο Κατάρ μετά το τέλος του Μουντιάλ κι έτσι η εταιρεία έκανε τα απαραίτητα ώστε να είναι σίγουρη πως θα μπορεί το γήπεδο να μετακινηθεί παντού στον κόσμο ακολουθώντας την διοργάνωση».

Έτσι λοιπόν, μέχρι το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το «Γήπεδο 974» θα παραμείνει στην Ντόχα, ενώ κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός του, αλλά και το αν η κατασκευή του θα σημάνει μια αρχιτεκτονική επανάσταση στον τρόπο που χτίζονται τα γήπεδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.