WTA Finals: Στα ημιτελικά η Σάκκαρη- Διέλυσε τη Σαμπαλένκα

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2022

Με μια εξαιρετική εμφάνιση, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να σαρώσει με straight sets την Αρίνα Σαμπαλένκα, εξασφαλίζοντας το εισιτήριό της στην τετράδα του WTA Finals για δεύτερη σερί χρονιά.

Η Ελληνίδα τενίστρια πέταξε εκτός διοργάνωσης στο δεύτερο σετ την Λευκορωσίδα, επικρατώντας με 6-2, 6-4 σε 97 λεπτά και θα περιμένει τώρα να δει ποια από τις Ίγκα Σβιόντεκ, Καρολίνα Γκαρσιά και Κόκο Γκοφ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Μαρία θα αναμετρηθεί τότε με την 28χρονη Τυνήσια (που θα καίγεται για τη νίκη) και λογικά θα χτυπήσει το ματς για να πάρει την πρώτη θέση του γκρουπ και ενδεχομένως να αποφύγει τη Σβιόντεκ.Η Ελληνίδα τενίστρια είχε φτάσει και πέρυσι ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης και είχε ηττηθεί από την Ανέτ Κονταβέιτ, θέλοντας φέτος να κάνει ένα βήμα παραπέρα και γιατί όχι να κερδίσει την διοργάνωση.

Η αναμέτρηση

Η αλήθεια είναι ότι η Σαμπαλένκα απογοήτευσε στο πρώτο σετ και έδωσε πολλές ευκαιρίες στη Μαρία (είχε 14 αβίαστα λάθη), που ήταν σταθερότατη και πιο «διψασμένη» για τη νίκη. Η Νο.5 τενίστρια στον κόσμο πέρασε μπροστά με 2-1 και είχε δύο μπρέικ πόιντ για το 4-1, όμως η Σαμπαλένκα κράτησε το σερβίς της και έμεινε προσωρινά στο σετ. Στη συνέχεια, ωστόσο, αφού πρώτα έσβησε ένα μπρέικ πόιντ της αντιπάλου της, η Σάκκαρη κέρδισε τρία γκέιμ στη σειρά και έκανε το 1-0.

Η Λευκορωσίδα συνέχισε τα αβίαστα λάθη και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, με αποτέλεσμα η Μαρία να πάρει άλλα τρία γκέιμ στη σειρά με απώλεια μόλις δύο πόντων και να προηγηθεί 3-0 με δύο μπρέικ. Σε εκείνο, όμως, γύρισε τον διακόπτη η Σαμπαλένκα (όπως κάνει πολλές φορές), έβαλε το slice στο παιχνίδι της και άρχισε να βγάζει τη Μαρία από τον ρυθμό της.

Με τέσσερα διαδοχικά κερδισμένα γκέιμ προηγήθηκε με 3-4 και άρχισε να φαίνεται στον ορίζοντα το τρίτο σετ. Στο 4-4, ωστόσο, η Σάκκαρη βρέθηκε με μπρέικ πόιντ χάρη στη βοήθεια του φιλέ και σημείωσε το μπρέικ όταν και πάλι το φιλέ μπέρδεψε τη Σαμπαλένκα.

Πήρε τις μπάλες να σερβίρει για την πρόκριση και βρήκε μεγάλη αντίσταση από την Αρίνα που είχε τρία μπρέικ πόιντ, αλλά τελικά κατάφερε να κλείσει τον αγώνα στο πρώτο της ματς πόιντ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.