Είπε χθες αυτά που έπρεπε να πει τον περασμένο Αύγουστο

Βασίλης Μάστορας01 Νοεμβρίου 2022

Tελικά ο στόχος του τέσσερα στα τέσσερα που είχε βάλει ο Αρης μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και μέχρι τη διακοπή του Πρωταθλήματος, ήδη ψαλιδίστηκε. Νωρίς- νωρίς και από έναν αντίπαλο που δεν τον λες δύσκολο. Ετσι είναι όμως το φετινό Πρωτάθλημα. Μία ομάδα που δεν έχει πατήσει ακόμη γερά στα πόδια της, σκοντάφτει και στα χαμηλά εμπόδια. 

Οπως δηλαδή ο Αρης που αλλάζει πρόσωπα στην 11αδα, σχεδόν κάθε αγωνιστική χωρίς να μπορεί να βρει ακόμη τα πατήματα του. Οι αλλαγές βεβαίως δεν έχουν να κάνουν όλες με τακτικά θέματα, αλλά εκείνο που μετράει είναι η τελική του αγωνιστική εικόνα. Αυτή η οποία δεν έχει ενθουσιάσει ακόμη τους φίλους του γι’ αυτό και άρχισαν να γκρινιάζουν. Οι αντιδράσεις, έχω την άποψη, δεν είναι ανεξάρτητες από τα όσα είπε ο Θόδωρος Καρυπίδης στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Γιατί είναι άλλο να ονειρεύεται ο κόσμος πορεία Πρωταθλητισμού και άλλο να του φουντώνει την αισιοδοξία ο άνθρωπος που διοικεί την ομάδα.

Ο Αρης πλέον βρίσκεται σ’ ένα κομβικό αγωνιστικό σημείο. Ο στόχος του Πρωταθλήματος που λίγοι, κι αυτοί πιστεύω πάνω στον παρορμητισμό τους μπορεί να πίστεψαν, έχει βγει από το κάδρο ενώ η δεύτερη θέση με τους συν 10 βαθμούς της ΑΕΚ, φαντάζει και αυτή κομματάκι δύσκολη υπόθεση.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης που μάλλον… «προσγειώθηκε», χθες έκανε μία περισσότερο ρεαλιστική δήλωση, η οποία θα είχε μεγαλύτερη αξία αν την είχε κάνει στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος. «Πιστεύω ότι θα προσπαθήσουν (προπονητής και παίκτες) ακόμα περισσότερο για να διεκδικήσουμε τον στόχο του Κυπέλλου και φυσικά να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία και εννοείται σε θέση ευρωπαϊκού εισιτηρίου». Οριοθέτησε με τα όσα είπε τους στόχους που πραγματικά μπορεί να διεκδικήσει ο Αρης. 

Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος είναι πολυσύνθετη προσπάθεια και χρειάζεται, εκτός από εξαιρετική ομάδα και πολλά άλλα «στηρίγματα», τα οποία ο Αρης δεν τα έχει. Αρα θα μπορούσε να κάνει τη χθεσινή μετριοπαθή δήλωση το καλοκαίρι χωρίς να αφαιρέσει από την ομάδα το δικαίωμα να διεκδικήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή. Παρόμοιοι χειρισμοί όμως απαιτούν παραγοντική εμπειρία και ωριμότητα, στοιχεία στα οποία ακόμη μυείται ο κ. Καρυπίδης.

Σε κάθε περίπτωση ο Αρης παρά τα πάνω- κάτω στην απόδοση του, εξακολουθεί να έχει στο οπτικό του πεδίο τους ρεαλιστικούς στόχους. Εκανε βήμα αγωνιστικής προόδου στη «Λ. Αλεξάνδρας», δεν ήταν απογοητευτικός με τον ΟΦΗ και τον περιμένουν τρεις αγώνες οι οποίοι είναι στα μέτρα του. Οπότε είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών του να γυρίσουν το κλίμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.