Μαρινάκης: Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι!

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Αν και βαρέων βαρών ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες προβλήματα σχετικά με το πόσο σοβαρά λαμβάνουν υπόψιν τους τις δηλώσεις και τα πεπραγμένα στο χώρο του ποδοσφαίρου, οι συνομιλητές, συνέταιροι και άμεσοι συνεργάτες του.


Δεν πέρασε πολύς χρόνος που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εκμεταλλευόμενος την μιντιακή παντοκρατορία του θεωρούνταν ένας από τους πιο καλά λαοπρόβλητους και στην ουσία αυτοδιαφημιζόμενους «ηγέτες» του ποδοσφαιρικού και οικονομικού γίγνεσθαι. Σήμερα η προσωπικότητά του και τα στοιχεία που αυτή εκπέμπει τουλάχιστον προς τα εμάς, χαρακτηρίζονται από μια ελαφρότητα του είναι, που δύσκολα την αντέχει ή θα την αντέξει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Μέσα σε λίγα χρόνια ο Μαρινάκης έχει καταφέρει να τα πάει καλά με τις δουλειές του, να ξεχαστούν και να αγνοηθούν υποθέσεις που θίγουν τον ίδιο και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ποινικές επιπτώσεις, να εξαφανιστούν οφειλές προς τραπεζικά ιδρύματα αλλά και το ίδιο το κράτος που δεν γνωρίζουμε αν ήταν δικά του , των εταιριών του ή του Ολυμπιακού και τέλος να φτιάξει τη λεγόμενη δικτατορία του τύπου.


Διότι όταν ελέγχεις την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης , το πρακτορείο εφημερίδων και είναι δύσκολο ή μάλλον αδύνατο κάποιος να καταφερθεί εναντίον σου ακόμη κι αν υπάρχει λόγος, τότε από το ολιγοπώλιο περνάμε στην δικτατορία. Τέλος ο κ. Μαρινάκης φαίνεται ότι διατηρεί αγαστές σχέσεις με αρκετά μέλη της σημερινής κυβέρνησης αλλά και του κλήρου τα οποία συνεπικουρούν στο να διατηρηθεί μια «εικόνα» πολύ διαφορετική προς το καλύτερο, πάντα κατά τη γνώμη μας. Και ενώ θα περίμενε κανείς οι μεγάλες του αγάπες , η παλιά: ο Ολυμπιακός και η νέα Νότινγχαμ Φόρεστ θα τα πήγαιναν πολύ καλά αφού ξοδεύτηκαν και δεκάδες εκατομμύρια, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Ο νεοπλουτισμός προφανώς τον οδήγησε στην πεποίθηση ότι μπορεί να ελέγξει τα πάντα και να οδηγήσει τις υποθέσεις του με απόλυτη επιτυχία. Έγινε ακριβώς το αντίθετο. Όσο αφορά το ποδόσφαιρο προσεταιρίστηκε με δόλωμα τα χρήματα του στοιχήματος τη συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων της σούπερ λιγκ με αποτέλεσμα να τον ψηφίσουν για πρόεδρο της. Αυτή την ψήφο ο κ. Μαρινάκης θεώρησε ότι μπορεί να της αλλάξει νόημα και να την μετατρέψει σε «λευκή επιταγή» ! Αντί για τα χρήματα του στοιχήματος έβαλε θέματα επαγγελματικής διαιτησίας, πρόσληψης του Κλάτεμπεργκ και διάλυσης της ΕΠΟ επειδή απλά δεν είναι με το μέρος του.

Όχι μόνο δεν πέτυχε τίποτε αλλά κατάφερε να δημιουργήσει την αμφιβολία σε όλους αυτούς που τον ακολουθούσαν, την ώρα που οι ομάδες του πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Σιγά- σιγά και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ποτίστηκαν με το μικρόβιο της αμφιβολίας. Ο Μαρινάκης σήμερα θα μπορούσε να βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του και όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Εκτός κι αν σκοπός του είναι να απομακρυνθεί από τον Ολυμπιακό και να επικεντρωθεί στο πως να αυξήσει την περιουσία του. Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και την απόλυση της κ. Κοχκξένογλου από την ΕΠΟ , που «έβγαινε» με τον Κλόουνεμπεργκ ο οποίος υποτίθεται ότι θα διοργάνωνε την Ελληνική επαγγελματική διαιτησία αλλά μάλλον αυτό περνούσε σε δεύτερη μοίρα στο μυαλό του.

Συμπερασματικά αφού τον παράτησε ο Αλαφούζος είναι ώρα να βγει ο ΠΑΟΚ δυνατά εκμεταλλευόμενος τον κόσμο του που του δίνει τεράστια επικοινωνιακή δύναμη προκειμένου να διατηρήσει την αυτονόητη ισονομία και εκπαραθυρώσει τον κ. Μαρινάκη από τις θέσεις που πήρε με τρόπο περίεργο επιθυμώντας το δικό του καλό και όχι του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Επιβάλλεται να ξαναδούμε το σωστό Var τους διαιτητές που δίνουν ότι βλέπουν και όχι ότι τους συμβουλεύουν.

Υ.Γ. Τεράστιας σημασίας η επικοινωνία που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μεταξύ Σαββίδη και συνδέσμων. Εκεί όχι μόνο πρέπει να τεθούν ερωτήματα αλλά να λυθούν προβλήματα και από τις δυο πλευρές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.